Arsenal loopt bij Brighton tegen vierde nederlaag op rij aan

4 maart 2018, 16:38

Het blijft crisis met een hoofdletter C bij Arsenal. De dolende formatie van de bekritiseerde Arsene Wenger steekt in dramatische vorm en heeft zondag ook niet kunnen winnen bij Brighton & Hove Albion. De promovendus boekte een zwaarbevochten 2-1 overwinning.

Arsenal verloor voor vandaag de laatste twee Premier League-duels en ging tussendoor nog onderuit tegen Manchester City in de League Cup. Het is daardoor crisis bij Arsenal, dat het ook vandaag tegen Brighton niet kon brengen. The Gunners begonnen nog aardig aan het duel, maar bij de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg ging het meteen mis. Brighton-verdediger Lewis Dunk schoot raak uit een corner. Die tegengoal was een enorme dreun voor Arsenal, dat twintig minuten later wederom moest vissen. Glenn Murray kopte raak na een hoge voorzet, waar Shkodran Mustafi aan onderdoor ging.

Pierre-Emerick Aubameyang deed namens Arsenal op slag van rust nog wel wat terug, door van dichtbij zijn tweede Arsenal-doelpunt te maken. In het tweede bedrijf slaagde de dolende ploeg van Wenger er echter niet in om gelijke hoogte te komen. Ook de zeven minuten blessuretijd boden geen uitkomst voor de nummer zes van de Premier League. Daardoor heeft Arsenal voor het eerst sinds 2002 vier wedstrijden achter elkaar verloren en laait de kritiek op Wenger verder op. Niet echt de ideale voorbereiding op het duel met AC Milan in de Europa League.

Bij Brighton speelde Davy Pröpper een uitstekende wedstrijd, terwijl Jürgen Locadia op de bank bleef.