Napoli verliest kraker van Roma, koppositie in gevaar

3 maart 2018, 23:06   Bijgewerkt: 4 maart 2018, 00:24

De koppositie van Napoli in de Serie A is op de tocht komen te staan. De ploeg van coach Maurizio Sarri verloor zaterdag in het eigen Stadio San Paolo de kraker tegen AS Roma met 2-4, waardoor Juventus er in verliespunten nu beter voor staat.

Met 69 punten uit 27 wedstrijden staat Napoli nog wel bovenaan in de Italiaanse competitie, maar Juventus heeft nog een duel tegoed. De titelverdediger bezet met 68 punten uit 26 wedstrijden de tweede positie. Juventus, dat eerder op de dag met 0-1 won bij Lazio, zag vorige week de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo worden afgelast wegens sneeuwval. Als de equipe uit Turijn dat inhaalduel in winst omzet, dan gaat het Napoli voorbij en kan het op weg naar haar zesde opeenvolgende landstitel.

Napoli kwam nog wel vroeg op voorsprong tegen AS Roma. Lorenzo Insigne opende in de zesde minuut de score met een schot dat door een Romein nog van richting werd veranderd. Eén minuut later kwamen de bezoekers alweer langszij. Cengiz Ünder herstelde met een fraaie lob het evenwicht. Twintig minuten later kopte Edin Dzeko AS Roma zelfs op een 1-2 voorsprong, wat ook de ruststand was.

In het tweede bedrijf ging Napoli op jacht naar de gelijkmaker. Roma stond onder druk, maar maakte er in de 73ste minuut wel 1-3 van. Dzeko was daar met zijn tweede goal van de avond verantwoordelijk voor. De spits uit Bosnië-Herzegovina scoorde met een fraai schot vanaf de rand van het penaltygebied. Diego Perotti maakte er zes minuten later zelfs nog 1-4 van voor Roma. In de extra tijd deed Dries Mertens nog iets terug namens Napoli, maar de 2-4 was niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Kevin Strootman speelde de hele wedstrijd aan de kant van AS Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen