De Jong over omhaal: "Ik dacht, ik probeer het gewoon"

3 maart 2018, 20:46   Bijgewerkt: 3 maart 2018, 21:00

Luuk de Jong hielp PSV zaterdagavond aan een 3-0 zege op FC Utrecht door met een prachtige omhaal te scoren. De Eindhovenaren hielden een goed gevoel over aan de overwinning op de nummer vier van de Eredivisie en beginnen met vertrouwen aan de laatste duels in de competitie.

"Ik zag die bal voorkomen en Marco van Ginkel er net onderdoor gaan. Dus toen dacht ik, ik probeer het gewoon. En dan valt hij heerlijk binnen", begint De Jong na afloop van de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "Ik wist direct dat ik hem goed raakte. Of ik hier op train? Ik heb wel vaker een omhaal laten zien en hij gaat er ook af en toe niet in. Maar het is lekker dat het nu wel lukt."

Ondanks de ruime overwinning, zag De Jong nog wel een puntje van kritiek voor PSV. "We begonnen zeker niet goed aan de wedstrijd. FC Utrecht kreeg aan het begin veel kansen. Dan word je wel even wakker geschut. Vervolgens maken wij vanuit het niets de 1-0 en dat is lekker. Dan valt de 2-0 snel en dat mag je gewoon niet meer weggeven. Toen hebben we het compact gehouden en de wedstrijd zo uitgespeeld", blikt de Jong terug. "Elke wedstrijd is nu belangrijk voor ons. Maar als wij scherp blijven dan kunnen we van iedereen winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen