Aderlating voor FC Utrecht: Labyad mist uitduel met PSV

2 maart 2018, 16:48   Bijgewerkt: 2 maart 2018, 16:54

FC Utrecht moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen PSV stellen zonder smaakmaker Zakaria Labyad. De middenvelder kampt met liesklachten en is daardoor niet inzetbaar tegen zijn oude club. Door diezelfde klachten ontbrak Labyad het afgelopen weekend ook tegen FC Twente (3-1 winst).

De afwezigheid van Labyad is een flinke aderlating voor het team van trainer Jean-Paul de Jong, dat het traditioneel lastig heeft in Eindhoven. Het is bijna veertig jaar geleden (!) dat de Domstedelingen een uitwedstrijd tegen PSV wonnen. Eerder dit seizoen boekte FC Utrecht ook een slecht resultaat tegen de koploper van de Eredivisie: voor eigen publiek werd met liefst 1-7 verloren.

De Jong laat zich niet leiden door de resultaten uit het verleden. "We hebben in ons achterhoofd de 1-7 nederlaag hier in Utrecht, maar we gaan uit van eigen kracht. We weten dat PSV weinig ruimte nodig heeft en met slecht voetbal ook zijn wedstrijden kan winnen", zegt de trainer tegenover RTV Utrecht.

Ook goed nieuws

Naast het slechte nieuws dat Labyad zaterdag wegens een liesblessure ontbreekt, is er ook goed nieuws rondom de middenvelder te melden. Labyad is samen met Yassin Ayoub opgeroepen voor de voorselectie van het nationale team van Marokko. De Marokkanen spelen op vrijdag 23 maart een oefenwedstrijd tegen Servië en op dinsdag 27 maart een oefenduel met Oezbekistan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen