Erop of eronder voor degradatiekandidaten HSV en Köln

2 maart 2018, 13:13   Bijgewerkt: 2 maart 2018, 13:24

Het degradatiespook waart rond in in Keulen en Hamburg. Als het tij niet snel keert, dan komen 1. FC Köln en Hamburger SV volgend seizoen uit op het tweede niveau. De twee hekkensluiters zitten in zwaar weer, maar krijgen het komende weekend de mogelijkheid om het gat met de concurrentie kleiner te maken.

HSV, dat op doelsaldo nog zeventiende staat, komt zaterdag voor eigen publiek in actie tegen FSV Mainz 05, de nummer zestien van de Bundesliga. Het Mainz van Nigel de Jong heeft voorafgaand aan speelronde 25 een voorsprong van zeven punten op zowel HSV als 1.FC Köln. Aan het einde van het seizoen degraderen twee teams direct. De nummer zestien gaat de play-offs in.

Bernd Hollerbach wil er alles aan doen om niet de eerste trainer te worden die met HSV uit de Bundesliga degradeert. "Het is een cruciale wedstrijd. We zullen er alles aan doen om de aansluiting te vinden bij de clubs die op een veilige positie staan", geeft de oefenmeester aan op de clubwebsite aan. "We moeten hebberiger zijn. Zaterdag zullen we 120 procent geven, dan zijn we in staat om de drie punten te pakken."

Van Europa League-deelnemer naar degradatiekandidaat: het kan snel gaan. Köln zit net als HSV diep in de problemen. Het team van trainer Stefan Ruthenbeck won in de vorige speelronde verrassend bij RB Leipzig (1-2) en heeft de handdoek nog niet in de ring gegooid. Zondag gaat Köln op bezoek bij nummer twaalf VfB Stuttgart, een wedstrijd die de doorslag kan geven in de kelder van de Bundesliga. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen