Molenaar wil 'onverzettelijkheid, passie en hartstocht' zien

2 maart 2018, 11:04

Er breken voor Roda JC cruciale weken aan. De ploeg uit Kerkrade staat voorlaatste, maar de concurrentie is nog wel in zicht. Trainer Robert Molenaar, die donderdag zijn contract verlengde, hoopt vrijdagavond een slag te slaan tegen Heracles Almelo.

Molenaar weet wat zijn team moet doen in deze belangrijke weken. "In voetbal is het belangrijk dat je met het hoofd én met het hart speelt. Sinds de start van het seizoen hebben we beide facetten continu benadrukt. De komende weken komt het er nu vooral op aan om met onverzettelijkheid, passie en hartstocht te spelen. Dat mentale aspect is uitvoerig besproken en belicht. Nu is het zaak dat we deze eigenschap niet alleen in onszelf, maar ook bij elkaar oproepen."

Heracles is echter geen gemakkelijke opponent, weet Molenaar. "Typerend voor het team is het grote verschil tussen thuis- en uitwedstrijden en de wisselvallige prestaties. Regelmatig ziet het voetbal er prima uit, maar er zijn ook momenten dat het tegenvalt." De oefenmeester ziet wat dat betreft parallellen met zijn team. "Ook wij hebben dit seizoen wisselend gepresteerd. De laatste twee wedstrijden waren slecht, daarom is het belangrijk dat we nu weer het niveau van vlak na de winterstop halen. In het verleden hebben we bewezen dat we een hoger niveau kunnen halen én karakter hebben. Die combinatie moet voldoende zijn om vrijdagavond en het restant van de competitie tot goede resultaten te komen."

Lees ook: Stegeman: "Bak vaseline op je bakkes en gaan zou ik zeggen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen