City opnieuw veel te sterk voor geplaagd Arsenal

1 maart 2018, 22:50

Manchester City heeft voor de tweede keer in vier dagen tijd het klasseverschil met Arsenal onderstreept. Na de ruime zege in de League Cup, won de ploeg van Pep Guardiola ook de confrontatie in de Premier League donderdagavond. Het werd 0-3 voor City.

Arsenal begon de wedstrijd nog wel goed. Zo kreeg onder anderen Henrikh Mkhitaryan een goede kans op de openingstreffer, maar die kwam er niet voor de ploeg van Arsène Wenger. Na vijftien minuten spelen gooide City de verhoudingen compleet om. Bernardo Silva opende de score door de bal mooi achter doelman Petr Cech te krullen.

Binnen een half uur stond er vervolgens een 0-3 tussenstand op het scorebord. David Silva verdubbelde de score en vier minuten later maakte Leroy Sané er op aangeven van Sergio Agüero 0-3 van. Na rust had Arsenal de kans om de marge terug te brengen tot twee toen de thuisploeg een strafschop kreeg toegewezen. Ederson keerde echter de inzet van Pierre-Emerick Aubameyang en zo bleef het bij 0-3.

Door de zege weet Manchester City het gaat met nummer twee Manchester United te vegroten naar zestien punten. Arsenal is de nummer zes met een achterstand van acht punten op de nummer vijf Chelsea.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!