Babel en Lens spelen gelijk met Besiktas in 'rood' bekerduel

Babel en Lens spelen gelijk met Besiktas in 'rood' bekerduel

1 maart 2018 – De halve finale in de Turkse beker tussen Besiktas en Fenerbahçe is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Vooral Fenerbahçe zal kunnen leven met die uitslag, want de ploeg eindigde het duel met negen man. Ook Besiktas moest het vrijwel de hele tweede helft met een man minder stellen.

Besiktas, waar Jeremain Lens in de basis begon, kwam na veertien minuten spelen op voorsprong in eigen huis. Alvaro Negredo opende de score. Lang kon Besiktas daar niet van genieten, want drie minuten later zorgde Roberto Soldado voor de gelijkmaker. Vlak voor rust kreeg Fenerbahçe een flinke tegenvaller te verwerken. Alper Potuk ontving in vijf minuten twee gele kaarten en kon dus vertrekken.

Ondanks het feit dat Fenerbaçhe een man minder had, kwam de ploeg voor rust nog wel op voorsprong. Sener Özbayrakli zette de bezoekers op een 1-2 voorsprong. De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen ook Besiktas met tien man kwam te staan nadat Ricardo Quaresma, die net was ingevallen, direct rood kreeg. De thuisploeg, waar Ryan Babel inmiddels in de ploeg was gekomen voor Lens, ging desondanks op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er pas kort voor tijd.

Met nog iets minder dan een kwartier te gaan ontving Fenerbahçe-doelman Volkan Demirel zijn tweede gele kaart en kon ook hij vertrekken. Kort daarna betekende een eigen doelpunt van Hasan Ali Kaldirim de 2-2. Dat bleek ook de eindstand. Op 17 april staat de return op het programma.

gerelateerd