Overzicht: hoe ver zijn de buitenlandse bekertoernooien?

1 maart 2018, 10:00

Met Feyenoord en AZ als finalisten is de eindstrijd van de KNVB Beker bekend. Ook in andere landen naderen de bekertoernooien hun climax. Hoe staat het ervoor in het buitenland?

Engeland

De FA Cup is aangekomen in kwartfinale. Deze week wonnen Premier League-clubs Tottenham Hotspur (6-1 tegen Rochdale) en Swansea City ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/289464/fa-cup-swansea-city-sheffield-wednesday/,_blank,2-0 tegen Sheffield Wednesday]) hun replay en melden zij zich bij de laatste acht van het prestigieuze Engelse bekertoernooi. In de kwartfinale zien we de al eerder uitgeschakelde titelverdediger Arsenal niet terug. Ook Manchester City sneuvelde al. Manchester United, Brighton & Hove Albion, Wigan Athletic, Southampton, Leicester City en Chelsea zijn de andere ploegen die nog in de race zijn

Programma:

17 maart

Swansea City - Tottenham Hotspur

Manchester United - Brighton & Hove Albion

18 maart

Wigan Athletic - Southampton

Leicester City - Chelsea

Duitsland

Nog vier ploegen strijden in Duitsland om de DFB Pokal. Bayern München is de grote favoriet. Der Rekordmeister schakelde op weg naar de laatste vier bekerhouder Borussia Dortmund uit. Bayer Leverkusen, Schalke 04 of Eintracht Frankfurt kunnen Bayern als enige nog van de bekerwinst afhouden.

Programma

17 april

Bayer Leverkusen - Bayern München

18 april

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt

Spanje

FC Barcelona heeft in het bekertoernooi nog één overwinning nodig om de Copa del Rey te prolongeren. In de finale moeten de Catalanen afrekenen met Sevilla. Decor: het Wanda Metropolitano van Atlético Madrid.

Programma

21 april

FC Barcelona - Sevilla

Italië

Juventus en AC Milan plaatsten zich woensdag voor de finale van de Coppa Italia. In de return van de halve finale was de Oude Dame met 1-0 te sterk voor Atalanta, de Rossoneri trokken na twee keer 0-0 tegen SS Lazio in een strafschoppenserie aan het langste eind. In het Stadio Olimpico in Rome wacht over twee maanden de clash tussen Juventus en Milan.

Programma

9 mei

Juventus - AC Milan

Frankrijk

Ook de Coupe de France lijkt een kolfje naar de hand van Paris Saint-Germain te zijn. Zonder moeite plaatste de aanstaande kampioen van Frankrijk zich woensdag ten koste van Olympique Marseille (3-0) voor de halve finale van de Franse beker. Derde divisionisten Les Herbiers en FC Chambly horen ook tot de laatste vier. Olympique Lyon en Caen spelen donderdagavond om het laatste ticket. Loting bepaalt de affiches van de halve finales op 17 april.

België

Al deze maand spelen RC Genk en Standard Luik de finale van de Beker van België. Verrassend genoeg staat koploper Club Brugge niet in de eindstrijd. Het Nederlands getinte (Kenneth Vermeer, Ruud Vormer, Stefano Denswil en Jordy Clasie) Blauw-Zwart liet zich in de halve finale verrassen door Standard Luik.

Programma

17 maart

RC Genk - Standard Luik

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen