Feyenoord doet wat het moet doen en gaat naar de bekerfinale

28 februari 2018, 22:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Onder barre weersomstandigheden heeft Feyenoord een finaleplek in de KNVB Beker weten te bemachtigen. De Rotterdammers boekten woensdagavond een 3-0 zege op Willem II. Een flitsend beginoffensief van de thuisploeg leidde tot een vroeg doelpunt van Steven Berghuis, waarna Feyenoord het duel vakkundig uitspeelde. Basisklant Robin van Persie was met een doelpunt weer van waarde voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. 

Robin van Persie mocht rekenen op een basisplaats bij Feyenoord. De aanvallende middenvelder speelde een sterke wedstrijd, was veelvuldig aan de bal en viel op door zijn frivole, maar effectieve spel. In de eerste helft leverde dat bijna een assist op, na een gevoelvolle hakbal. Karim El Ahmadi volleerde de bal na het voorwerk van Van Persie echter rakelings naast.

Jean-Paul Boëtius had daarvoor nog een levensgrote kans om de score te verdubbelen om zeep geholpen. De linksbuiten van de thuisploeg dook alleen op voor Willem II-keeper Mattijs Branderhorst, maar schoot gehaast over het vijandelijk doel.

Tonny Vilhena besliste het duel vervolgens met een lage schuiver. De middenvelder zag een fraaie inzet na een soepele actie via de binnenkant van de paal binnenvliegen. Dankzij de 3-0 zege staat Feyenoord tegenover AZ in de bekerfinale van het bekertoernooi. De Alkmaarders wonnen vanavond hun halve finale-duel simpel van FC Twente.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Brad Jones 6; Kevin Diks 4 (75. Bart Nieuwkoop -), Sven van Beek 6 Jan-Arie van der Heijden 5,5, Ridgeciano Haps 7,5; Karim El Ahmadi 6,5 (60. Renato Tapia 5,5), Robin Van Persie 7, Tonny Vilhena 6; Steven Berghuis 6, Nicolai Jørgensen 6, Jean-Paul Boëtius 5

Willem II: Mattijs Branderhorst 5,5; Freek Heerkens 4,5, Darryl Lachman 5, Elmo Lieftink 5, Jop van der Linden 6 (40. Giliano Wijnaldum 5), Damil Dankerlui 4; Ben Rienstra 4,5, Pedro Chirivella 6, Thom Haye 3,5 (46. Bartholomew Ogbeche 5,5); Mo El Hankouri 4,5 (73. Ismail Azzaoui -), Fran Sol 6

Man of the match: Ridgeciano Haps

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

[photo,112320,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen