Verbeek erkent zijn meerdere: "Bij AZ lukt alles en bij ons niets"

28 februari 2018, 22:08

Dat AZ woensdag veel sterker was dan FC Twente (4-0), was voor iedere kijker duidelijk. Ook Twente-trainer Gertjan Verbeek beseft dat zijn ploeg veel te kort kwam om het de thuisploeg moeilijk te maken. Hij geeft dan ook de complimenten aan de bekerfinalist.

"Dit is een nederlaag die te maken had met de suprematie van AZ", reageert de coach op de clubwebsite. "Daar konden wij met de beste bedoelingen weinig tegen in brengen. Ze hadden lering getrokken uit de laatste wedstrijd tegen ons, waarin we het beter voor elkaar hadden. Behoudens de eerste tien minuten, maar daarna pakte AZ het initiatief. Ze waren heel erg gefocust en lieten ons niet meer ontsnappen. Bij AZ lukte vervolgens alles en bij ons niets. Het was wachten op een doelpunt en die valt dan ook. Wij mochten van geluk spreken dat het bij rust maar 1-0 is. Dan hoop je in de tweede helft wat te kunnen, wat meer naar voren. Dat hebben we ook gedaan, maar het werd vervolgens genadeloos afgestraft door AZ. Dan weet je dat de finale niet haalbaar is. AZ dwong het op eigen kracht af, ze staan niet voor niets derde."

Verbeek is lovend over de 1100 fans van Twente die zich in Alkmaar in het uitvak bevonden. "Ze mochten in de bus blijven zitten, maar een uur voor de wedstrijd stonden ze al op de tribune. Het voetbal was niet hartverwarmend en je gunt de supporters wat anders, dat doet pijn. Hopelijk kunnen we het zondag recht trekken en thuis een overwinning vieren."

Zondag speelt Twente in de Eredivisie thuis tegen FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen