Seedorf lijdt op kansloze wijze derde nederlaag in vier duels

28 februari 2018, 21:30   Bijgewerkt: 28 februari 2018, 21:37

Het is een understatement dat Clarence Seedorf een valse start kent als trainer van Deportivo la Coruña. De Nederlander verloor zijn eerste twee duels met de degradatiekandidaat en speelde vervolgens gelijk tegen Espanyol. Dat puntjes was hoopvol, maar woensdagavond ging het weer helemaal mis tegen Getafe: 3-0.

Getafe - Deportivo la Coruña 3-0

Seedorf had basisplaatsen ingeruimd voor nieuweling Sulley Muntari, terwijl ook oud-PSV'er Zakaria Bakkali aan de aftrap verscheen. Zij zagen dat het in de slotfase van de eerste helft helemaal misging. Angel Rodriguez zette Getafe vijf minuten voor rust op voorsprong, waarna een eigen goal van Eneko Boveda vier minuten later de 2-0 betekende. De verdediger werkte de bal klungelig in eigen doel na een lage voorzet. In de slotfase van de wedstrijd maakte Getafe-speler Jorge Molina het allemaal nog erger voor Seedorf en consorten. Zijn ploeg blijft door het verlies voorlaatste staan in La Liga.

Athletic de Bilbao - Valencia 1-1

Ondertussen had Valencia goede zaken kunnen doen in de top van het klassement. De nummer vier zou bij winst op Athletic de Bilbao regerend kampioen Real Madrid passeren, maar speelde met 1-1 gelijk. Geoffrey Kondogbia zette Valencia nog wel op voorsprong in de eerste helft met een afstandsschot, maar Óscar De Marcos zorgde vier minuten na rust voor een puntendeling. Valencia heeft zodoende niet geprofiteerd van het verlies van Real bij Espanyol van dinsdag.

Málaga - Sevilla 0-1

Het goede nieuws voor Seedorf is dat Málaga vanavond ook verloren heeft. De hekkensluiter, die vijf punten minder heeft dan Deportivo, bleek niet opgewassen tegen Sevilla. Joaquín Correa maakte al na een kwartier de enige treffer voor de nummer zes van La Liga.