AZ weer finalist na doodeenvoudige zege op karig Twente

28 februari 2018, 20:26

Een freewheelend AZ heeft zich in het eigen AFAS Stadion verzekerd van een finale in De Kuip. De ploeg van John van den Brom had in een ijskoud Alkmaar geen kind aan het armoedige FC Twente en boekte een dik verdiende 4-0 zege. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar de Alkmaarders hadden genade met de zeer povere Tukkers. 

De Tukkers voetbalden wat makkelijker dan de thuisploeg in de beginfase van de wedstrijd. De terugkeer van Assaidi kwam het spel van de gasten ten goede, zonder dat dit resulteerde in kansen. Het was niet bepaald hartverwarmend wat beide ploegen in het eerste kwart lieten zien. Tot Guus Til in de 24e minuut met de eerste kans van de wedstrijd meteen doel trof. De AZ-middenvelder kreeg de bal na een goede actie van Jonas Svensson en doelman Joel Drommel mocht vissen nadat Til uitstekend binnenschoot. Vervolgens combineerde AZ met veel lopende mensen geregeld door de equipe van Gertjan Verbeek heen en hadden Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst de marge kunnen verdubbelen, ware het niet dat Drommel op zijn post was. Marco Bizot had aan de andere kant maar weinig te doen. De Alkmaarse doelman hoefde alleen een inzet van Assaidi te pareren.

Zo kan AZ de spelersbus reserveren voor een retourtje naar de Kuip op zondag 22 april. Daar wacht of Feyenoord of Willem II op de Alkmaarders. Wie de tegenstander ook wordt, AZ in vorm hoeft voor niemand bang te zijn.

 

Opstellingen en beoordelingen*

AZ: Marco Bizot 6; Jonas Svensson 7,5 (77. Ricardo van Rhijn -), Pantelis Hatzidiakos 6, Stijn Wuytens 6, Thomas Ouwejan 6,5; Fredrik Midtsjø 7, Guus Til 7,5 (74. Joris van Overeem -), Teun Koopmeiners 6,5 ; Alireza Jahanbakhsh 7,5 (71. Mats Seuntjens -), Wout Weghorst 7, Oussama Idrissi 8.

FC Twente: Joel Drommel 6; Jeroen van der Lely 6, Peet Bijen 5, Thomas Lam 5, Stefan Thesker  4,5 (35. Richard Jensen 5), Cristian Cuevas 5 (46. Marco Maria 5,5; Adam Maher 5, Haris Vuckic 5, Danny Holla 5,5 ; Oussama Assaidi 5 (67. Tom Boere 5), Fredrik Jensen 4,5

Man of the match: Oussama Idrissi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen