Juventus voor vierde jaar op rij naar Coppa Italia-finale

28 februari 2018, 19:22

Juventus maakt nog altijd kans op de dubbel in Italië. De topclub uit Turijn heeft woensdag de finale van de Coppa Italia bereikt, door in de halve eindstrijd af te rekenen met Atalanta Bergamo. Net als in het eerste duel won Juventus ook vanavond met 1-0. De Oude Dame staat door de winstpartij nu voor het vierde jaar op rij in de bekerfinale. 

De enige treffer viel in de 75ste minuut en werd gemaakt door Miralem Pjanic. De middenvelder benutte een strafschop. In de fase daarvoor was het bijzonder spannend geweest, zeker omdat Alejandro Gómez flirtte met de openingstreffer namens Alatanta. De aanvaller schoot de bal over de uitgekomen Gianluigi Buffon heen, maar zag zijn schot tegen de paal vliegen. Drie minuten later raakte Douglas Costa namens de thuisploeg de lat met een geplaatste poging. 

Bij Atalanta stonden Marten de Roon en Hans Hateboer weer in de basis. Opmerkelijk is dat Atalanta en Juventus elkaar afgelopen weekend ook zouden treffen in de Serie A, maar die ontmoeting werd door de sneeuwval afgelast.

De andere halve finale in de Coppa gaat tussen SS Lazio en AC Milan. Vanavond spelen de topclubs de return in Roma, nadat het eerste duel in 0-0 is geëindigd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen