Officieel: Lens maakt de overstap naar Besiktas

Officieel: Lens maakt de overstap naar Besiktas

28 februari 2018 – Jeremain Lens speelt ook volgend seizoen voor Besiktas. De Turkse club heeft de optie tot koop gelicht en neemt hem definitief over van Sunderland. Besiktas huurde hem dit seizoen van de Engelse club. Besiktas betaalt zo'n vier miljoen euro aan de Championship-club, zo blijkt uit de eerder gedeelde informatie van de club. Lens zijn contract bij Sunderland zou medio 2019 aflopen.

In een kort statement communiceert Besiktas de definitieve overname. Naar verluidt gaat de dertigjarige Lens voor vier seizoenen tekenen bij de landskampioen van Turkije. Dit seizoen heeft de 34-voudig international van Oranje vijftien competitieduels in de benen, waarin hij één keer scoorde.

Lens kwam in de Champions League één keer in actie. Besiktas speelt in de achtste finale tegen Bayern München, maar de return in Turkije lijkt een formaliteit te worden omdat de Duitsers vorige week met 5-0 zegevierden. Lens speelde in het verleden naast Sunderland ook voor Fenerbahçe, Dinamo Kiev, AZ, PSV en NEC.

gerelateerd