Van der Lely 'profiteert' van zware blessure Ter Avest: "Niet blij"

28 februari 2018, 08:30

Door de blessure van Hidde ter Avest komt er bij FC Twente een nieuwe kans voor Jeroen van der Lely. De een z'n dood, is in dit geval ook weer de ander zijn brood. "Je wilt altijd spelen, maar de manier waarop dit is gebeurd, maakt me niet blij", aldus de vervanger.

Vorig seizoen maakte Van der Lely minuten als linksback, dit seizoen wordt hij onder Gertjan Verbeek alleen nog maar gebruikt als rechtsback. Al zat hij voornamelijk op de bank, vertelt hij aan Tubantia: "Je wilt graag helpen, maar dat kan niet. Je hebt geen invloed en controle op de dingen op het veld en dat maakt het heel lastig."

Het perspectief was ten opzichte van de andere jaren een stuk kleiner in Enschede. Van der Lely dacht zelfs aan een vertrek. "Ik was reserve bij een degradatiekandidaat", legt hij uit. "Ik ben achter Hidde de nummer twee voor rechts. Ik ben niet zo'n opkomende back als Hidde, hij heeft meer drive naar voren en is aanvallender ingesteld. Mijn prioriteit ligt veel meer bij het echte verdedigen. Dat is mijn kracht."

Ondanks de voorgeschiedenis wil Van der Lely vooral hard werken om in de Eredivisie te blijven met FC Twente. "Wedstrijd na wedstrijd. Dat moet onze focus zijn en daar moet alles voor wijken", aldus de verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen