Real Madrid lijdt zonder Ronaldo nederlaag tegen Espanyol

27 februari 2018, 21:49   Bijgewerkt: 27 februari 2018, 21:58

Terwijl Cristiano Ronaldo rust kreeg, heeft een inspiratieloos Real Madrid dinsdagavond een nederlaag geleden tegen Espanyol (1-0). Gerard Moreno haalde diep in blessuretijd de trekker over. Voor Espanyol was het de eerste zege op Real Madrid in het eigen Estadi Cornellà-El Prat.

Dat Real Madrid zonder Ronaldo speelde, was voelbaar. Daarnaast kon Zinedine Zidane geen beroep doen op de geblesseerden Toni Kroos, Marcelo en Luka Modric Espanyol hield de regerend landskampioen de hele wedstrijd in bedwang. De Koninlijke had veel meer balbezit, maar deed daar heel erg weinig mee. Hier en daar waren wat kansjes, en Real Madrid had een penalty verdiend na een handsbal van Victor Sánchez.

In de tegenstoot was Espanyol gevaarlijk, en daarmee ook de betere ploeg. Een doelpunt van Moreno werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Eerder vond Moreno doelman Keylor Navas al op zijn pad. Ook in de tweede helft kon Real Madrid Espanyol geen moment aan het wankelen brengen.

Wederom kwam het meeste gevaar van de thuisploeg. Dat resulteerde in de 93ste minuut in de 1-0. Moreno schoot de bal via de voet van Varane fraai in het doel van Real. Zo stijgt Espanyol naar de dertiende plaats en is het degradatiegevaar zo goed als verdwenen. Real Madrid kan de derde plaats kwijtraken aan Valencia.