Verbeek over Europees verbod voor Twente: "Een idiote straf"

27 februari 2018, 21:30

Gertjan Verbeek begrijpt weinig van het verbod op Europees voetbal voor FC Twente. Als de Tukkers de KNVB Beker winnen, gaat het ticket voor de Europa League niet naar Enschede. Dit is het gevolg van de straf na de verboden afspraken van Twente met investeringsmaatschappij Doyen. Na dit seizoen is de club nog een jaar niet welkom in Europa.

"Ik vond het vreemd dat Twente vorig jaar uitgesloten werd van de play-offs, dat heb ik toen ook al gezegd", citeert de NOS Verbeek op de persconferentie in aanloop naar de halve finale van de beker tegen AZ. "Waarom je dan wel aan het bekertoernooi mag deelnemen, is mij dan ook een raadsel. Maar afijn, ik ben blij dat we mee mogen doen. En dat we zover reiken."

Verbeek vindt de straf voor Twente te hoog. "We weten dat we niet Europees mogen spelen. Als je kijkt welke sanctie de club krijgt als het de beker wint... Hoeveel miljoenen dat scheelt... Het is een idiote straf. Het wekt verbazing dat je door malversaties uit het verleden een dusdanig hoge straf krijgt opgelegd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen