Van Bronckhorst begint met Van Persie en Jørgensen in de beker

Van Bronckhorst begint met Van Persie en Jørgensen in de beker

27 februari 2018 – Giovanni van Bronckhorst gaat in de bekerwedstrijd tegen Willem II woensdagavond zeer vermoedelijk een beroep doen op Robin van Persie. De oefenmeester keek tijdens het persmoment vooruit op de cruciale halve finale in de KNVB Beker. "Vermoedelijk zal hij in dezelfde rol, dus met Nicolai Jørgensen, starten", aldus 'Gio'.De coach ging allereerst in op de teleurstellende wedstrijd tegen PSV (1-3) in de Eredivisie van afgelopen weekend. "Niet het resultaat dat we wilden, winst had ons vertrouwen en energie gegeven, dat is niet gebeurd", vertelde de coach, die duidelijk maakte dat hij en zijn spelersgroep zich niet wilde sparen voor het treffen met Willem II. "Kan me voorstellen dat het zo overkwam, maar het was niet onze intentie."

Het slechte resultaat heeft de positie van Giovanni van Bronckhorst als trainer van Feyenoord zeker niet verstevigd. Er lijkt dan ook een bekerresultaat nodig om de druk niet nog groter te maken op de oefenmeester. "Als succes uitblijft, dan is de trainer hoofdverantwoordelijk. De club moet dan een beslissing nemen. Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat ik zelf die beslissing neem", aldus van Bronckhorst over een mogelijk ontslag.

Blessures

Voor het bekerduel van komende woensdag is niet alleen Van Persie inzetbaar, ook verdediger Sven van Beek en Steven Berghuis - tegen PSV nog in de rust gewisseld - lijken fit genoeg. Toch is het nog even de vraag of het duel daadwerkelijk plaatsvindt. Als de omstandigheden te winters worden, kan de KNVB het duel nog schrappen.

"De KNVB is er om de veiligheid te waarborgen. We zullen het afwachten. Later vindt er nog overleg met de club plaats. Het maakt mij niet uit of we morgen of op een andere datum spelen", aldus Van Bronckhorst.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 juli 2019

  2. dinsdag 23 juli 2019