Kwakman zet op 34-jarige leeftijd punt achter carrière

27 februari 2018, 13:36

De profloopbaan van Kees Kwakman behoort tot de geschiedenis. De verdediger annex middenvelder heeft dinsdag per direct een punt achter zijn carrière gezet, zo maakt hij bekend op de website van zijn club FC Volendam.

Reden voor het abrupte besluit is de fysieke malheur die Kwakman parten blijft spelen. Dit seizoen maakte hij slechts vijf keer de negentig minuten vol bij Volendam. Hij vindt het daardoor nu tijd om te stoppen. "Er zijn ontelbare anekdotes, herinneringen en avonturen beleefd, zowel voor mij als mijn gezin. Ik ben een bevoorrecht mens geweest vijftien jaar lang. Het was geweldig, meer dan ik ooit had durven dromen, maar aan alles komt een einde. Vorig seizoen heb ik bijna alles gespeeld en dus begon ik dit seizoen vol goede moed. Maar letterlijk vanaf dag één is het tobben geweest."

"Al een aantal weken merk ik nu dat ik op trainingen en in wedstrijden fysiek en mentaal niet meer kan brengen wat ik zou willen en wat zou moeten als aanvoerder van Volendam", legt hij uit. "Je hoopt nog op verbetering maar helaas was de slechte wedstrijd van afgelopen vrijdag voor mij de bevestiging dat die verbetering niet meer komt." Kwakman doelt op de 5-2 nederlaag bij Telstar van vorige week vrijdag.

Kwakman droeg tijdens zijn loopbaan de shirts van Volendam, RBC Roosendaal, NAC Breda, FC Augsburg, FC Groningen, weer NAC, Bidvest Wits en wederom Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen