Heerkens niet bang voor sfeer in De Kuip tijdens bekerduel

27 februari 2018, 09:28

Willem II-sterkhouder Freek Heerkens kijkt uit naar de halve finale in de KNVB Beker tegen Feyenoord. De verdediger is zeker niet bang voor de ploeg uit Rotterdam. Ook niet omdat het voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de laatste kans is om het seizoen te redden.

Dus zal het een pittig potje worden in De Kuip. "Daar kijk ik naar uit", vertelt Heerkens tegenover het Brabants Dagblad. "Die vijandigheid in dat stadion, daar krijg ik juist energie van. Ik weet nog dat ik daar een keer moest warmlopen langs de lijn. Wat je dan allemaal naar je hoofd geslingerd krijgt vanaf de tribunes… Maar nogmaals, ik krijg daar geen Kuipvrees door. Integendeel."

Het wordt voor Heerkens zijn 101ste duel namens de Tilburgers. Afgelopen weekend voegde hij zich bij de club van honderd van Willem II. Wat de mooiste was van al zijn wedstrijden? "Die thuiswedstrijd tegen NAC in de play-offs anderhalf jaar geleden. Het belang van die wedstrijd. Ik scoorde zelf. En de ontlading in het stadion toen we het hadden gered… Bij 3-0 leek het klaar, maar direct na onze derde treffer maakte NAC 3-1. Nog een tegentreffer en we waren gedegradeerd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen