Carrasco naar China: "Sportieve project heeft me overtuigd"

26 februari 2018, 23:07

Yannick Carrasco heeft Atlético Madrid maandag verruild voor Dalian Yifang, waar hij een jaarsalaris van tien miljoen euro gaat opstrijken. Toch stelt de Belgische vleugelaanvaller dat hij de keuze heeft gemaakt vanwege het sportieve aspect.

Tegenover Sporza gaat de 24-jarige aanvaller in op zijn opmerkelijke transfer. "Het is een project van Wanda. Ik ken de sponsor al van bij Atletico en nu wil Wanda investeren in het Chinese voetbal. Het sportieve project heeft me overtuigd", stelt de Belg. "Ik wil net zoals Hulk, Lavezzi, Capello en natuurlijk mijn goeie vriend Axel Witsel mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de sport in dit land."

"Maar ik kan in China ook enkele persoonlijke projecten uitbouwen die me na aan het hart liggen, zoals mijn betrokkenheid bij e-sports als ambassadeur van Ares. Atlético en Spanje zullen wel altijd een belangrijke plaats hebben in mijn hart", zegt hij.

Door zijn stap komt zijn positie bij de nationale ploeg van België onder druk te staan. Toch heeft hij het WK in Rusland nog niet uit zijn hoofd gezet. "Maar ik wil benadrukken dat mijn vertrek uit Europa niet betekent dat ik niet meer gemotiveerd ben om mee naar het WK te gaan. Ik zal alles doen om ook de komende maanden aan de bondscoach te tonen dat ik klaar ben om mee te gaan naar Rusland."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen