Dortmund raakt verstrikt in spannende Bundesliga-subtop

26 februari 2018, 22:27

Bij winst op FC Augsburg zou Borussia Dortmund zeer goede zaken doen in de Bundesliga, maar de nummer twee van het klassement wist de middenmoter maandag niet van zich af te schudden. In eigen huis werd het ondanks een vroeg doelpunt van Marco Reus 1-1.

Reus is sinds enkele weken terug na een slepende blessure en liet het thuispubliek al na zestien minuten juichen. Na een scrimmage viel de bal voor de voeten van de Duitser, die er als de kippen bij was om af te drukken. Dortmund leek door dat doelpunt op weg naar de winst, maar Augsburg kwam in de 73ste minuut langszij. Kevin Danso drukte succesvol af en zorgde ervoor dat Dortmund na drie zeges op rij weer eens gelijkgespeeld heeft in de Bundesliga.

Dat is vervelend voor Dortmund, aangezien de strijd achter koploper Bayern München zeer spannend is. De regerend kampioen is met negentien punten voorsprong ver uit zicht, maar daarachter is het dringen. Dortmund staat tweede met veertig punten en heeft een beter doelsaldo dan Schalke 04, dat over één punt minder beschikt. Ook Eintracht Frankfurt (39) en Bayer Leverkusen en RB Leipzig (beide 38) staan zeer dichtbij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen