Koploper Jong Ajax verrassend onderuit bij Jong FC Utrecht

26 februari 2018, 21:55

In een koud Utrecht heeft Jong Ajax een misstap begaan in de Jupiler League. De koploper won vier de laatste vijf wedstrijden in de competitie, maar bleek maandag niet opgewassen tegen Jong FC Utrecht: 2-1. Dat was niet de enige verrassende uitslag van de avond. Ook Jong PSV leed een onverwachte verliespartij bij Jong AZ. In Alkmaar werd het 2-1 voor de laagvlieger.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 2-1

Jong Ajax steekt in prima vorm en gaat door de vormcrisis van concurrent NEC aan kop in de Jupiler League. De ploeg van Michael Reiziger won vier van de laatste vijf duels en speelde er één gelijk. Dat maakt het zeer verrassend dat de Amsterdammers maandag onderuit zijn gegaan in de Domstad. Jong Utrecht opende sterk in de eerste helft en kwam via een raak afstandsschot van Patrick Joosten al na een kwartier op voorsprong. Kaj Sierhuis deed in de tweede helft nog wel wat terug, maar daarna was het woord weer aan de thuisploeg. Sylla Sow, de laatste weken zeer goed op dreef, dompelde Jong Ajax acht minuten na de gelijkmaker in rouw.

Jong Ajax staat ondanks het verlies nog wel bovenaan. De voorsprong op NEC bedraagt twee punten. Opmerkelijk was overigens dat buitenspeler Dennis Johnsen al in de veertigste minuut werd gewisseld bij Jong Ajax. De Noor begreep de ingreep niet en weigerde trainer Reiziger een hand te geven.

Jong AZ - Jong PSV 2-1

Ook bij Jong AZ tegen Jong PSV won vanavond de underdog in eigen huis van een hoger geklasseerd team. Jong AZ, dat zestiende staat, bleek een maatje te groot voor Jong PSV. Jamie Jacobs en Tijani Reijnders hielpen Jong AZ in de tweede helft in een tijdsbestek van twee minuten aan een 2-0 voorsprong. Cody Gakpo, die zondag nog debuteerde in het eerste van PSV tegen Feyenoord, deed in de slotfase nog wel wat terug maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Voor Jong AZ is het alweer de vierde zege op rij. Jong PSV blijft door het verlies steken op de zesde positie.