Spoorboekje: Luhukay voor replay, Van Gassel spreekt zich uit

27 februari 2018, 10:11   Bijgewerkt: 27 februari 2018, 15:15

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 27 februari.

Nieuws

Gaan de halve finales door?

De 'Siberische beer' gaat momenteel door Nederland en als de temperaturen dusdanig koud worden dat het voor de supporters geen doen meer is om naar het stadion te komen, kan de KNVB de halve finales van de KNVB Beker zomaar schrappen. "Als de temperatuur toch kouder wordt, dan zal de situatie opnieuw beoordeeld worden en dit zal uiteraard in goed overleg gaan met de thuisspelende clubs", aldus de voetbalbond. Wordt vandaag vervolgd. 

Specials

Toen de ervaren Ferhat Kaya vorig seizoen in maart zijn hand brak, stond er bij Helmond Sport ineens een twintigjarige keeper in het doel. Stijn van Gassel kreeg de kans van trainer Roy Hendriksen en pakte die met beide handen aan. Het Limburgse talent miste sindsdien geen wedstrijd meer en is dit seizoen één van de weinige lichtpuntjes bij de Jupiler League-laagvlieger. FCUpdate.nl spreekt met de keeper over het jaar van zijn doorbraak, het spelen op het tweede niveau in Nederland en zijn toekomst.

Wedstrijden

Swansea City- Sheffield Wednesday (21:05 uur)

In de Championship wil het met Jos Luhukay nog niet heel erg vlotten bij Sheffield Wednesday, zijn ploeg staat, alle goede intenties ten spijt, vooralsnog achttiende. De hoop om de weg naar boven in te zetten is ingeruild voor het besef om het hoofd boven water te houden. Een leuk bekersucces in de FA Cup kan desalniettemin altijd. Tegen een eveneens Nederlands gekleurd Swansea wordt een replay afgewerkt. Kan Luhukay met zijn elftal verrassen?

{image[324265][right-half][]}Espanyol - Real Madrid (20:00 uur)

Een prachtig affiche op een verdwaalde dinsdag, want grootmacht Real Madrid komt op bezoek in Barcelona. Weliswaar tegen de tweede club uit de stad van de grootste rivaal, maar toch een leuke pot voetbal. Er is in de clubhistorie geen ploeg van wie De Koninklijke vaker won dan van Espanyol. De cijfers in de laatste jaren zijn eveneens bizar: de laatste elf duels won Real Madrid allemaal (de laatste nederlaag in de Primera Division stamt uit 2007), met krankzinnige doelcijfers: 31 voor en slechts twee tegen. Wordt het wederom een walk-over?

Legia Warschau en Jagiellonia Bialystok (20:30 uur)

Niet iedereen zal de Poolse competitie even goed volgen, maar de topper tussen Legia Warschau en Jagiellonia Bialystok is een duel om voor in te schakelen. Legia, de grootste club van Polen heeft net als Jagiellonia - de club die nog nooit landskampioen werd - 45 punten na 24 duels. Samen gaan ze vermoedelijk uitmaken wie er met de titel vandoor gaat en daarvoor is de ontmoeting dinsdagavond ontzettend belangrijk. Een soort Ajax - PSV, maar dan in een titelstrijd die nog volledig gelijkwaardig is. Jagiellonia is het beste in vorm, Legia heeft de beste selectie.

Voetbal op tv

20.00 uur: Espanyol - Real Madrid, Ziggo Sport 

21.00 uur: Swansea City - Sheffield Wednesday, FOX Sports 2

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen