Van Boekel geeft Tagliafico twee gele kaarten, maar geen rood

26 februari 2018, 14:13   Bijgewerkt: 26 februari 2018, 14:20

Pol van Boekel gaf Ajacied Nicolas Tagliafico zondag tegen ADO Den Haag twee keer een gele kaart, maar toonde geen rode kaart aan de Argentijn. "Ik had het gevoel dat ik de kaart niet lang genoeg getoond had", legt de arbiter uit.

"Ik zie Tagliafico een overtreding maken waar ik dan direct een gele kaart voor geef. Dan ontstaat er een opstootje waarbij André Onana en Trevor David betrokken zijn. Nadat het opstootje gesust is, geef ik Onana en David geel, omdat zij actief deelnamen aan het opstootje", vertelt Van Boekel aan Ajax-Kaart-niet-lang-genoeg-getoond" target="_blank">Omroep West.

De scheidsrechter vervolgt: "Ik wist niet of het publiek en de mensen thuis gezien hadden dat ik Taglifico kort voor het opstootje geel had gegeven. Daarom toonde ik het later nog een keer. Ik had het gevoel dat ik de kaart niet lang genoeg getoond had."

Bij het zien van de beelden vindt Van Boekel dat wel meevallen. "Dus voor de duidelijkheid: geel voor Tagliafico voor de overtreding en geel voor Onana en David voor het opstootje. In de wedstrijd werd hier niet over gesproken, pas in de bestuurskamer werd ik erop gewezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen