Ramselaar is nog niet met de titel bezig na zege in De Kuip

Ramselaar is nog niet met de titel bezig na zege in De Kuip

26 februari 2018 – PSV nam zondagmiddag in De Kuip een voorproefje op het kampioenschap door met 1-3 te winnen van Feyenoord. Zelden was het stadion in Rotterdam zo stil als tijdens deze topper in de Eredivisie. De regerend landskampioen werd verslagen door de aanstaand landskampioen. Toch wil PSV-middenvelder Bart Ramselaar niet te hard van stapel lopen."Het vertrouwen is groot in de groep, we staan al heel het seizoen bovenaan. En ja, het einde komt in zicht", wist de middenvelder, die nog geen polonaise wilde lopen, tegenover FCUpdate.nl. "We staan er goed voor, hebben het in eigen hand. Maar we zijn er nog niet, de scherpte van tegen Feyenoord, moeten we elke wedstrijd laten zien."

Veranderingen
PSV boekte de knappe zege met én Steven Bergwijn én Bart Ramselaar in de basisopstelling. Het duo kwam voor de winterstop vooral als invaller in het elftal van Phillip Cocu, maar na de winterstop ontpopten ze zich belangrijke basisspelers. Ramselaar roemde zijn ploeggenoot. "Steven steekt in goede vorm, scoort weer en was ook bij de derde goal betrokken", somde hij op.

Ook met zijn eigen prestaties was hij tevreden. "Ik speel veel wedstrijden en ben belangrijk voor het team. Daar ben ik blij", sprak hij na de gewonnen wedstrijd. Sowieso was hij onder de indruk van wat PSV etaleerde in De Kuip. "We waren scherp en fel, totaal anders dan in de bekerwedstrijd. Het hoog drukzetten van ons pakte erg goed uit, daar had Feyenoord veel moeite mee. Met name door ons spel had Feyenoord het zo moeilijk", wist hij, al bekende Ramselaar ook dat het geen nadeel was dat de Rotterdammers woensdag alweer moeten aantreden in de KNVB Beker tegen Willem II.

FC Utrecht
Een kampioensfeestje kan er volgens Ramselaar dus nog niet gevierd worden. Al was het alleen al vanwege de wedstrijd van komende week in de Eredivisie, als FC Utrecht, zijn oude werkgever, op bezoek komt in Eindhoven. De formatie van Jean-Paul de Jong verloor in 2018 nog niet. "FC Utrecht is zeker een goede ploeg", vond de PSV'er. "In eigen huis moeten we wel van hen winnen, al wordt het zeker geen makkie."

Met nog negen wedstrijden is één ding zeker: PSV telt af naar het landskampioenschap. Voor Ramselaar zou het zijn eerste prijs in zijn loopbaan zijn. "Als we scherp blijven en ons ding doen, kunnen we het amper meer weggeven. Maar we zijn er nog niet", hield Ramselaar een slag om de arm.


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 17 februari 2019

  2. zaterdag 16 februari 2019