ErediVisie: Zoetebier, De Jong-effect en Advolaat tegengoals

26 februari 2018, 11:16

Zoals Robert Zwinkels in het doel van ADO Den Haag tegen Ajax duiken we het afgelopen Eredivisie-speelweekend in, waarin de titelstrijd zo goed als beslist lijkt. Doordat PSV simpel won in De Kuip en de achtervolgers uit Amsterdam punten lieten liggen, is het verschil weer zeven punten. Toch is er meer dan dat: want FC Utrecht blijft onder Jean-Paul de Jong maar goed presteren, de keepers in de Eredivisie kregen bierdouches en het Sparta Rotterdam van Dick Advocaat kreeg wéér in de laatste vijf minuten een goal tegen. 

{image[323932][right-half][]}Advolaat tegengoals

Als de wedstrijden van Sparta Rotterdam onder leiding van Dick Advocaat maar een helft hadden geduurd, had de ervaren coach met zijn ploeg geen enkele wedstrijd (!) tot dusver verloren. In het tweede bedrijf gaf het alle duels tot dusver nog uit handen. Sterker nog: als de wedstrijden van Sparta vijf minuten minder lang hadden geduurd, hadden ze al veel meer punten gehad. Dit weekend tegen AZ, maar ook in duel met FC Twente, FC Utrecht én Excelsior ging het voor De Kasteelheren in de laatste vijf minuten nog mis. Telkens als een goed resultaat nabij is, krijgt Advocaat met zijn ploeg alsnog de deksel op de neus.

Gastón Pereiro: man van topduels

Met zijn derde achtereenvolgende doelpunt in de Eredivisie tegen Feyenoord is Pereiro de opvolger van Ronaldo, hij was de laatste speler die dat voor hem lukte tegen de Rotterdammers. Maar sowieso is de Uruguayaan bijna altijd present in de topduels van PSV. Sterker nog: sinds zijn komst in Eindhoven ontbrak hij tegen Ajax en Feyenoord geen wedstrijd. In alle elf wedstrijden waarin PSV tegen de andere twee teams uit de traditionele topdrie speelde, deed Pereiro (in elk geval even) mee. Daarin maakte hij vijf treffers en gaf hij ook nog eens drie assists. Niet slecht voor de man die de vijf afgelopen duels nog volledig op de bank zat naast trainer Phillip Cocu.

{image[323773][left-half][]}Jean-Paul de Jong-effect

De spelers van FC Utrecht stonden deze winter allesbehalve te springen toen assistent-trainer Jean-Paul de Jong het trainersstokje overnam van Erik ten Hag. Maar JP genoot het volledige vertrouwen van de supporters en clubleiding en maakt die ook meer dan waar. Hij is na de 3-1 zege op FC Twente de eerste trainer in de clubgeschiedenis die de eerste acht duels niet verloor; steeg naar de vierde plek in de Eredivisie; en speelde bovendien al tegen drie van de vier bovenste ploegen in de Eredivisie. De coach maakt veel indruk in zijn eerste maanden en heeft de spelers ongetwijfeld meer dan overtuigd van zijn kwaliteiten.

'Avondje Groningen'

Twee gratis toegangstickets voor elke seizoenkaarthouder. Een tweede drankje gratis. Daadwerkelijk alles deed FC Groningen om tegen NAC Breda eens een 'Avondje Groningen' te creëren. En hoewel er meer fans waren dan alle andere thuiswedstrijden dit seizoen, leverden alle inspanningen niet het gewenste resultaat, een overwinning, op. De bezoekers uit Breda waren logischerwijs niet onder de indruk van de sfeer, gezien hun thuiswedstrijden, en pakten een punt mee in het hoge noorden, waar FC Groningen nog wel driemaal het aluminium raakte. In die ranglijst (20 keer dit seizoen) staat de ploeg van Ernest Faber dan wél weer bovenaan…

{image[322157][right-half][]}Jeroen Zoetebier

Edwin Zoetebier keepte voor zowel Feyenoord als PSV en zondag was hij even terug in De Kuip. Althans, niet letterlijk. Want dat PSV met de foto in de kleedkamer een voorproefje nam op het kampioenschap, was duidelijk. Maar een bierdouche hoort daar, zeker voor de wedstrijd, nog niet bij. Jeroen Zoet, voor even Zoetebier, kreeg vanuit de tunnel een glas pils over zich heen. "Ik houd wel van een biertje, maar niet voor de wedstrijd", lachte de goalie het incident weg. Toch overkwam Zwolle-doelman Diederik Boer hetzelfde tegen Heracles Almelo. Ook hij kreeg vol een beker bier over zich heen in de slotfase. De doelmannen moesten het ontgelden, niet echt smaakvolle acties van de supporters.

Wat er verder nog opviel:

Feyenoorders die rust kregen in De Kuip, tot woede van de fans:

Vader Rienstra scoort ondanks een kort nachtje:

Ziyech die veel balverlies leed:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen