FC Utrecht grijpt plek vier na overwinning op FC Twente

25 februari 2018, 18:39   Bijgewerkt: 25 februari 2018, 18:54

Door de rug te rechten en een vroege achterstand om te buigen heeft Utrecht de vierde plek veroverd. De Domstedelingen begonnen vandaag (zondag) erg matig aan de wedstrijd, maar overleefden de Twentse storm en kwamen vlak voor rust op 1-1, via de eerste Eredividie-goal van Sean Klaiber. In de tweede helft klaarde Utrecht via Sander van de Streek en Yassin Ayoub de klus. Twente bleef achter met lege handen en blijft onder de streep bungelen.

Het uitblijven van de tweede treffer was een kleine tegenvaller voor Twente, maar een grote sof zou er helaas ook komen. In de 26ste minuut kwam Hidde ter Avest helemaal verkeerd terecht, en leek hij zwaar geblesseerd te raken. Op een brancard verliet de 20-jarige rechtsback het toneel. Dit was tevens het startsignaal van een enorm slordige periode van de wedstrijd, waarin Twente via Adnane Tighadouini en opnieuw Vuckic nog wel het gevaarlijkst was. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Tukkers, want Utrecht speelde als een natte krant. Vlak voor rust werd het echter toch 1-1, doordat Klaiber vanuit de tweede lijn met zijn zwakkere linker de bal in de kruising vuurde.

Beide ploegen hadden in de tweede helft zich voorgenomen om voor de winst te spelen. Twente bleef doorgaan met aanvallen, en ook Utrecht kwam wat beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een leuk en open duel. Een prachtige pass van Maher en een mooie sleepbeweging van Tighadouini waren hoogtepuntjes, maar echte kansen bleven lang uit. Ramon Leeuwin kopte een corner in, maar Twente-doelman Joël Drommel bracht redding. In de 68ste minuut kwam er weer een ploeg op voorsprong, en Utrecht was de gelukkige. Na een hakje van Cyriel Dessers schoot Van de Streek knap de 2-1 binnen.

De opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: David Jensen 6.5; Sean Klaiber 7, Willem Janssen 7, Ramon Leeuwin 6.5, Mark van der Maarel 6.5; Rico Strieder 6.5, Yassin Ayoub 7, Mateusz Klich 6.5 (90. Anouar Kali -); Sander van der Streek 7.5, Gyrano Kerk 6.5 (85. Bilal Ould-Chikh -), Cyriel Dessers 5.5 (82. Lukas Görtler -).

FC Twente: Joël Drommel 6; Hidde ter Avest 6.5 (28. Jeroen van der Lely 5), Thomas Lam 5, Peer Bijen 5, Cristian Cuevas 4; Danny Holla 7, Michael Maria 5, Haris Vuckic 6, Adam Maher 6.5; Adnane Tighadouini 6.5 (58. Tom Boere 5), Fredrik Jensen 6.

Man of the match: Sander van de Streek

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.