Toornstra vond de eerste helft van Feyenoord verbijsterend

25 februari 2018, 18:20   Bijgewerkt: 25 februari 2018, 18:26

Feyenoord verloor na een onthutsend zwakke eerste helft zondagmiddag de topper van PSV. Slechts tien minuten (in de tweede helft) zat het in de wedstrijd, die uiteindelijk terecht verloren ging. Middenvelder Jens Toornstra trok zich na het duel de nederlaag flink aan. "PSV straalde uit dat ze wilden winnen, wij niet."

Dus was de conclusie dat de Eindhovenaren in De Kuip terecht wonnen, een simpele. Toornstra was het in de mixed zone het daar simpelweg mee eens. "Dit mag niet gebeuren. We zaten geen moment lekker in de wedstrijden, hadden veel balverlies. We verloren alle tweede ballen, kwamen telkens te laat. Met de rust had het ook 0-3 of 0-4 kunnen staan…", bekende hij.

Excuses van een naderende bekerwedstrijd komende woensdag of een verstoorde voorbereiding door een incident op de training afgelopen week, mochten volgens hem niet worden opgevoerd. "Het speelde beide niet mee in deze wedstrijd. We hadden afgesproken om nog niet bezig te zijn met de wedstrijd van woensdag tegen Willem II." Toch oogde Feyenoord bijzonder matig en ook dat kon Toornstra niet anders dan beamen.

{image[324404][right-half][]}Oorzaken

?Met uitzondering van een mogelijke bekerfinale is het seizoen van Feyenoord na de landstitel van vorig seizoen onder de streep rampzalig. De belangrijkste oorzaak van de ineenstorting van de ploeg die vorig seizoen in eigen huis nog ongenaakbaar was? Toornstra: "Er is niet één reden te noemen. Dat zijn er meerderen. Op een gegeven moment is het een gebrek aan zelfvertrouwen. Maar we hebben ook veel wisselingen in het elftal gehad. Veel blessures. Feit is dat we niet presteren zoals we voor het seizoen wilden."

Komende woensdag kan er aan het zo matige seizoen nog enige kleur worden gegeven. Willem II moet verslagen worden in de halve finale van de KNVB Beker, zo beseft Toornstra. "Dan zal het in alle opzichten beter moeten dan vandaag (zondag, red.)", wist hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen