Lukaku bijt van zich af met heldenrol tegen Chelsea

25 februari 2018, 17:05

Aan de hand van Romelu Lukaku heeft Manchester United zondagmiddag een zeer belangrijke zege geboekt op concurrent Chelsea. De Belg scoorde en leverde een snaarstrakke assists af en hielp United daarmee langs de Londenaren: 2-1. United bezet door de driepunter nu weer de tweede plaats in de Premier League. 

Chelsea speelde midweeks gelijk tegen FC Barcelona in de Champions League en hanteerde in die wedstrijd een zeer verdedigende tactiek. Enigszins verrassend was het dan ook dat Antonio Conte zondag een totaal ander strijdplan uit de kast had getrokken voor het duel op Old Trafford. Chelsea domineerde in het eerste bedrijf en ging meteen op jacht naar een doelpunt. Die strijdwijze leverde iets op, want na een halfuur kwam Chelsea aan de leiding. Willian, de man in vorm, werd de diepte ingestuurd en schoot hard raak.

Dat was loon naar werken voor Chelsea, maar de thuisploeg kwam al snel langszij. Lukaku kreeg de bal voor zijn voeten en drukte de bal van dichtbij in de verre hoek. Voor de Belg zal dat doelpunt voelen als een bevrijding, aangezien hij in Engeland onder een vergrootglas was komen te liggen. De kritiek was dat Lukaku nooit scoorde tegen de grote ploegen, maar daar heeft hij zondag dus mee afgerekend. Extra lekker voor hem is dat hij de goal maakte tegen een voormalig werkgever.

Het duel met Chelsea werd vervolgens nog mooier voor Lukaku. De Belg lepelde de bal een kwartier voor tijd schitterend op het hoofd van invaller Jesse Lingard, die overtuigend zijn achtste treffer van het seizoen tegen de touwen kopte. Dat doelpunt bleek beslissend. Chelsea probeerde vervolgens nog langszij te komen en bracht Olivier Giroud binnen de lijnen, maar kon een nieuwe nederlaag niet meer afwenden. The Blues hebben nu drie van de laatste vier competitieduels verloren en dreigen de boot voor een plaats bij de eerste vier te missen.

United passeert Liverpool en staat nu weer tweede.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen