Mount uitblinker in boeiend gelijkspel bij VVV – Vitesse

Mount uitblinker in boeiend gelijkspel bij VVV – Vitesse

24 februari 2018 – Middenmoters VVV-Venlo en Vitesse hebben een punt overgehouden aan het vermakelijke treffer tussen beide ploegen in de Koel. De Vitessenaren keken in Venlo snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar onder aanvoering van spelmaker en uitblinker Mason Mount vochten ze zich naar een punt.Vitesse miste nog steeds spits Tim Matavz en daar kwam het ontbreken van oud-VVV'er Bryan Linssen bij. Daarom mochten Navarone Foor en Luc Castaignos het vanaf de aftrap proberen. Gezien het spel van beide spelers is het te hopen dat de twee afwezigen snel terugkeren, want Henk Fraser kan niet tevreden zijn met het tweetal Foor en Castaignos

VVV schoot uit de startblokken en een heuse rush van Moreno Rutten waren de bouwstenen voor de vroege 1-0 van VVV. De rechtsback, die vanavond als verdedigende middenvelder op het wedstrijdformulier stond, mocht vanaf zijn eigen helft opstomen richting het Vitesse-doel. Vervolgens gaf hij een diepe bal op Torino Hunte, die de bal tussen twee Vitessenaren mocht aannamen en knap met zijn rechtervoet achter Remco Pasveer schoot.

In het verloop van de eerste helft wedstrijd bleef de thuisclub beter en vooral een stuk feller dan de Arnhemse gasten. En dan helpt het natuurlijk niet mee als je doelman ontzettend blundert. Een matig, krachteloos afstandsschot van Lennart Thy stuiterde knullig over Pasveer heen. Het is vooralsnog niet het seizoen van de Vitesse-doelman, want het was niet zijn eerste fout dit seizoen.

Pas nadat het 'schaam je kapot', luid en duidelijk te horen was vanuit het vak met de meegereisde Vitesse-supporters, begon Vitesse even te voetballen. VVV werd een paar minuten onder druk gezet en het leidde uiteindelijk tot de aansluitingstreffer. Een voorzet van de zijkant werd uiteindelijk door Nils Röseler achter zijn keeper Lars Unnerstall gewerkt: 2-1. Doordrukken deed Vitesse daarna niet, tot ergernis van Fraser. De oefenmeester bleef zich de gehele eerste helft opwinden bij alles wat er aan Vitesse-zijde fout ging.

Fraser mocht over de start van het tweede bedrijf niet klagen. Mount schoot een fraaie gelijkmaker binnen. De talentvolle middenvelder ging achter een vrije trap staan en werkte de bal kundig in de linkerhoek. Zonder echt goed te spelen maakte Vitesse de opgelopen achterstand dus ongedaan. De gasten werden sterker dan VVV, maar dit leverde lange tijd geen kansen op. Mount was nog dicht bij zijn tweede, maar Unnerstall behoedde VVV voor nog meer leed.

VVV kreeg nog een grote kans op het volle pond. Na de zoveelste defensieve fout van Lassana Faye gaf Vito van Crooij de bal aan Thy. De Duitser probeerde de bal over een Vitessenaar de wippen, maar die bleef goed naar de bal kijken. De naam van die Vitessenaar was – jawel – Mason Mount.

Een gelijkspel was gezien het vertoonde spel wel rechtvaardig. Beide ploegen waren verschillende fases van de wedstrijd de bovenliggende partij. Met een punt zal VVV het meest tevreden zijn, want zij kunnen bijna hardop uitspreken dat er volgend jaar ook Eredisivie-voetbal in Venlo te zien zal zijn.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 6,5; Roel Janssen 6, Nils Roseler 6,5, Danny Post 6, Tristan Dekker 5,5 (85. Jerold Promes -); Clint Leemans 7, Moreno Rutten 7, Ralf Seuntjens 7; Torino Hunte 6,5 (65. Romeo Castelen 6), Lennart Thy 7 (90. Jonathan Opoku -), Vito van Crooij 6,5.

Vitesse: Remco Pasveer 4,5; Fankaty Dabo 5, Guram Kashia 7, Maikel van der Werff 6, Matt Miazga 6, Lassana Faye 3; Mason Mount 8, Thomas Bruns 6,5 (86. Mitchell van Bergen -); Roy Beerens 6, Luc Castaignos 4, Navarone Foor 5;

Man of the match: Mason Mount

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019