Vermeij matchwinner bij thuiszege Heracles op Zwolle

24 februari 2018, 21:43   Bijgewerkt: 24 februari 2018, 22:05

Heracles Almelo heeft zaterdagavond in eigen huis PEC Zwolle met 2-1 weten te verslaan. De Almeloërs waren grote in delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar hadden de nodige moeite het net te vinden. De thuisploeg kwam aan het einde van een matige eerste helft op voorsprong via Kristoffer Peterson, waarna Piotr Parzyszek kort na rust voor de 1-1 zorgde. Heracles rechtte echter haar rug en na een uur voetballen maakte Vincent Vermij de 2-1, wat uiteindelijk de winnende treffer bleek.

Het duurde even voor de wedstrijd in een koud Almelo was losgebrand. Er werd door beide ploegen met onnodig balverlies gestrooid, waardoor het spel erg rommelig aan deed. Doordat er behoorlijk vooruit gevoetbald werd lag er achterin aan beide kanten wel wat ruimte, maar behoudens enkele hoekschoppen werd Heracles noch Zwolle gevaarlijk. Brandley Kuwas deed het publiek na een minuut of twintig wel opveren, toen hij na een heerlijke dribbel de bal op de lat schoot. Dat lukte hem even later opnieuw, toen hij een corner direct op goal joeg en Diederik Boer de bal ternauwernood via het ijzerwerk over kon tikken.

Trainer John van 't Schip moet zijn manschappen in de rust streng hebben toegesproken, want direct na de rust kwam PEC heel anders voor de dag. De ploeg maakte gebruik van de creativiteit die het met Mustafa Saymak en Younes Namli te bieden had en stond al voor alle supporters weer op hun plek zaten op gelijke hoogte. Namli had een uitstekende actie in huis op de rand van de zestien, keek goed en bediende Parzyszek, die rustig bleef en de bal voorbij Castro schoof: 1-1.

Heracles dus weer op voorsprong, maar er stond nog een half uur op de klok. PEC had dus nog voldoende tijd en geloofde er ook wel in, maar echt scherp was men niet. Mokhtar had een aantal goede acties in huis, maar kon Castro niet in de problemen brengen. In de slotfase van het duel werden Queensy Menig en Terell Ondaan nog gebracht, maar ook zij konden het tij niet keren. Heracles hield dus stand en bracht haar puntentotaal op dertig, terwijl PEC moet gaan oppassen dat het de aansluiting met de subtop niet verliest.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Bram Castro 7; Tim Breukers 6.5, Jeroen Droste, 6 Robin Pröpper 6, Roland Baas 6.5; Peter van Ooijen 6, Sebastian Jakubiak 5.5, Jamiro Monteiro 6.5; Brandley Kuwas 7, Vincent Vermeij 6.5 (87. Paul Gladon -), Kristoffer Peterson 6.5 (73. Brahim Darri-).

PEC Zwolle: Diederik Boer 6; Kingsley Ehizibue 5 (80. Terell Ondaan -), Nicolás Freire 5 (73. Ruben Liegon -), Philippe Sändler 7, Bram van Polen 5.5; Ryan Thomas 5.5, Rick Dekker 6.5, Mustafa Saymak 6; Younes Namli 6.5, Piotr Parzyszek 6, Younes Mokhtar 6.5 (82. Queensy Menig -).

Man of the match: Brandley Kuwas

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen