Hertha BSC maakt einde aan zegereeks Bayern München

24 februari 2018, 17:55

Na een reeks van tien overwinningen heeft Bayern München weer eens puntenverlies geleden in de Duitse competitie. De regerend kampioen van de Bundesliga kwam zaterdag in de eigen Allianz Arena niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Hertha BSC. De laatste keer dat Bayern niet won in de nationale competitie, was op 25 november vorig jaar. Destijds was Borussia Mönchengladbach met 2-1 te sterk.

Bayern München - Hertha BSC 0-0

Aan balbezit geen gebrek voor Bayern München. Over de hele wedstrijd tegen Hertha BSC had de thuisploeg maar liefst 76 procent balbezit. Dat kwam echter niet tot uiting in de score, aangezien de bezoekers uit Berlijn hun zaakjes achterin uitstekend voor elkaar hadden. Bayern kreeg wel kansen, maar wist niet succesvol de trekker over te halen. Zo was Robert Lewandowski enkele keren gevaarlijk, maar hij wist keeper Rune Jarstein niet te passeren. Op aangeven van Arjen Robben, die zijn basisplaats terug had, kreeg ook Franck Ribéry een mogelijkheid. De Fransman schoot echter over.

Ondanks het gelijkspel heeft Bayern nog altijd twintig punten voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund. Die club speelt maandagavond nog wel voor eigen publiek tegen FC Augsburg.

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1-0

Eintracht Frankfurt had de tweede plaats (tijdelijk) kunnen overnemen van Dortmund, maar ging onderuit bij VfB Stuttgart. Zonder Jetro Willems en Jonathan de Guzman kwam de equipe uit het financieel kloppend hart van Duitsland een tegentreffer van Erik Thommy in de dertiende minuut niet meer te boven.

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 0-1

In de strijd om Europees voetbal deed Borussia Mönchengladbach uitstekende zaken, door met 0-1 te winnen bij directe concurrent Hannover 96. Christoph Kramer maakte in de 72ste minuut het verschil voor de westerlingen. Door de winst klimt Mönchengladbach naar de zevende plek in de Bundesliga, het gaat onder meer Hannover voorbij.

1899 Hoffenheim - SC Freiburg 1-1

Hoffenheim was de andere club die door Mönchengladbach werd ingehaald. Dat team kwam in eigen stadion niet verder dan 1-1 tegen SC Freiburg. Andrej Kramaric bracht Hoffenheim in de 57ste minuut aan de leiding uit een vrije trap, negen minuten daarna kwamen de bezoekers langszij. Uit een strafschop was Nils Petersen verantwoordelijk voor de 1-1 eindstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen