Interview Lokhoff: "Iedereen bij Feyenoord wil van PSV winnen"

25 februari 2018, 10:31

Feyenoord tegen PSV is een prachtig affiche, maar heeft door de bekerbelangen van de Rotterdammers veel weg van een papieren topper. Ton Lokhoff, die tijdens zijn actieve loopbaan de tricots van beide topclubs droeg, verwacht niet dat Feyenoord achterover gaat leunen tegen PSV. De Brabander, werkzaam bij VfL Wolfsburg, rekent op een spektakelstuk in De Kuip.

Lokhoff (58) is in Nederland enigszins van de radar verdwenen, maar zit er in Duitsland warmpjes bij. De trainer is bezig aan zijn vierde seizoen bij Wolfsburg. De eerste drie jaar was hij assistent-trainer bij het eerste, inmiddels werkt hij bij de beloftenploeg. Dat betekent echter niet dat hij de Eredivisie niet meer volgt. Integendeel. "Ik heb FOX Sports, dus ik kan regelmatig wedstrijden kijken", zegt Lokhoff tegen FCUpdate.nl. Vandaag kan ik helaas niet kijken omdat wij moeten trainen, maar normaliter kijk ik de meeste wedstrijden wel. Als ik tijd heb, kijk ik naar de Eredivisie."

"Er zit veel spanning op"

Gedurende die loopbaan kwam de Brabander vier jaar uit voor PSV en speelde hij drie jaar voor Feyenoord. "Ik koester zeker nog gevoelens voor die clubs, de herinneringen zijn mooi", vertelt hij. "Samen met NAC volg ik deze clubs het meest." Lokhoff wordt op zijn wenken bediend: Feyenoord werd vorig seizoen kampioen, NAC promoveerde en PSV gaat momenteel aan kop. "Ik hoop dat PSV kampioen wordt. Feyenoord kan in principe niets meer, maar het is geweldig om in een volle Kuip te spelen. Het is moeilijk om deze duels te voorspellen. Feyenoord kan zich enorm opladen voor dit soort wedstrijden en wil geen gezichtsverlies lijden. Daardoor denk ik dat het gewoon een heel interessante wedstrijd wordt."

"Rust geven? Kom op man"

Lokhoff verwacht dat Feyenoord het gaspedaal, ondanks de bekerwedstrijd van woensdag, diep in gaat drukken. "Ik weet zeker dat Feyenoord er alles aan gaat doen. Iedere speler van Feyenoord wil die wedstrijden winnen, ook omdat het vertrouwen geeft richting de beker. En rust geven, kom op. Zoveel wedstrijden spelen ze niet in Nederland. Het zijn allemaal fitte jongens, dus in rust geven geloof ik niet. Iedereen is gebrand om van PSV te winnen", stelt de voormalig hoofdcoach van NAC Breda, Excelsior en VVV-Venlo.

De voorsprong van PSV op Ajax bedraagt nu vijf punten. Deze zondag kan daardoor weleens een sleutelmoment in het seizoen worden voor beide clubs. Lokhoff vindt dat de Amsterdammers nog volledig meedoen om de titel. "Ajax wint de wedstrijden gemakkelijker, maar kan door de jonge ploeg ook een keer tegen puntenverlies aanlopen. Ik denk dat het tot het laatste moment spannend blijft. Als PSV vanmiddag verliest, dan ligt het in ieder geval weer volledig open."

Door: Remco Jacobi [photo,112189,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen