Transferweekje: De Vrij, Promes en interesse voor Ajax-talenten

24 februari 2018, 13:30

De transfermarkt is gesloten, maar dat betekent absoluut niet dat er geen sprake meer is van transfergeruchten. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wat wordt de nieuwe club van De Vrij?

Eén van de meest opvallende transfernieuwtjes kwam deze week uit Rome. Stefan de Vrij zal zijn contract bij Lazio niet gaan verlengen en vertrekt dus komende zomer transfervrij bij de Italiaanse club. Dat leverde uiteraard een stroom aan geruchten op. Volgens diverse Engelse media kan de Oranje-international rekenen op interesse van Manchester United, Arsenal en Liverpool. Maar De Vrij kan er ook voor kiezen om in Italië te blijven. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft het management van de verdediger namelijk al contact met Internazionale gehad. Gekeken naar de ranglijst van de Serie A zou dat een stap terug zijn, maar het jaarsalaris van minimaal 4,2 miljoen euro moet De Vrij op andere gedachten brengen.

{image[322967][left-half][]}Barcelona krijgt Engelse concurrentie in strijd om De Ligt

De pas achttienjarige Matthijs de Ligt kan nu al op flink wat interesse van grote buitenlandse clubs rekenen. Dat FC Barcelona geïnteresseerd is in de diensten van de Ajax-verdediger is sinds een paar weken meer dan duidelijk. De Catalanen krijgen echter concurrentie van enkele Premier League-clubs. Volgens Mundo Deportivo hebben Arsenal, Manchester United en Manchester City zich inmiddels bij Ajax gemeld voor De Ligt. Ook Bayern München heeft interesse kenbaar gemaakt. Barcelona sprak vooralsnog alleen met Barry Hulshoff, de begeleider van De Ligt. Mocht het komende zomer inderdaad tot een vertrek van de Ajacied komen, dan moet de betreffende club diep in de buidel tasten gezien de prijzen voor andere verdedigers als Davinson Sánchez (40 miljoen euro) en Virgil van Dijk (84,5 miljoen euro).

Promes kan Rusland verruilen voor Spanje of Engeland

Quincy Promes is inmiddels bezig aan zijn vierde seizoen bij Spartak Moskou. De aanvaller presteert ook dit jaar weer uitstekend en het is dan ook geen verrassing dat steeds meer clubs interesse tonen. Spartak wees in de winterstop al een bod van Southampton af, maar is Promes deze zomer nog te behouden? De vleugelspeler lijkt nog altijd op interesse uit Engeland te kunnen rekenen. "Ik hoorde dat Everton Promes wil contracteren, hij is één van onze beste spelers", zei zijn teamgenoot Sofiane Hanni deze week tegen het Belgische Sport Foot. Volgens Marca kan Promes ook naar Spanje. Valencia zou namelijk een uitgebreid scoutingsrapport over de Nederlander hebben laten opstellen.

{image[310007][right-half][]}Tottenham staakt contractonderhandelingen met Alderweireld

Bij Ajax vormden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld achterin een sterk duo. Maar bij Tottenham Hotspur hebben we daar dit seizoen nog niets van teruggezien, vooral dankzij blessureleed bij Alderweireld. De verdediger ligt nog vast tot medio 2019, maar een verlenging lijkt voorlopig nog ver weg. Tottenham heeft namelijk de optie om het contract van Alderweireld met een jaar te verlengen, waardoor een clausule in werking gaat die zegt dat de Belg voor dertig miljoen euro weg mag, zo meldt The Times. De club wilde die clausule schrappen en het contract van Alderweireld openbreken. Die pogingen zouden stuk zijn gelopen op de salariseisen van de oud-Ajacied: namelijk 170.000 euro per week.

China aast op handtekening Carrasco

Is Yannick Carrasco de volgende ster die naar China vertrekt? Eersteklasser Dalian Yifang gaf namelijk deze week een persconferentie waar de naam van de Belg van Atlético Madrid nadrukkelijk werd genoemd. De club gaf aan te kijken naar de mogelijkheden om Carrasco over te nemen van de Spanjaarden. Bij Atlético kent de middenvelder een matig seizoen, waarin hij het steeds vaker moet doen met invalbeurten. Ook Atlético-voorzitter Enrique Cerezo deed geen moeite om de geruchten te ontkennen. "Het lijkt erop dat ze met elkaar onderhandelen", liet hij weten aan de Spaanse media.

{image[322632][left-half][]}Kluivert geeft voer voor speculaties

We eindigen met Justin Kluivert, die er geen geheim van maakt graag bij een Europese topclub te willen spelen. De contractverlenging van de jonge aanvaller bij Ajax laat nog altijd op zich wachten en daardoor nemen de geruchten toe. Zo zou FC Barcelona al op de tribune hebben gezeten voor Kluivert zo schreef De Telegraaf en ook Manchester United is volgens diverse Engelse media geïnteresseerd. De aanvaller zelf helpt er niet aan mee door deze geruchten eerder te bevestigen dan te ontkennen. "Ik wil niet direct zeggen dat je vroeg moet vertrekken, maar als de mogelijkheden er zijn: waarom niet? Misschien kun je ergens anders ook wel beter worden. Vier keer kampioen worden hoeft niet meer in deze tijd", aldus Kluivert bij Tiki Taka Touzani op RTL.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen