Faber: "Mooie aan deze groep is dat ze zo graag willen"

23 februari 2018, 23:18   Bijgewerkt: 23 februari 2018, 23:24

Ook na de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (1-1) wacht FC Groningen op de eerste overwinning van 2018. Ernest Faber zag dat zijn ploeg in eigen huis naliet de genadeklap toe te dienen aan de bezoekers uit Brabant. "Het enige wat je kunt doen is vanuit de goede dingen toewerken naar FC Twente-uit."

Faber vindt Groningen een ploeg die alles wil geven. "Ik zie hoe de spelers zich voorbereiden, hoe ze werken, hoe zij als team presteren. Dat zijn positieve dingen die je nodig hebt om wedstrijden te gaan winnen", zegt Faber tegen FOX Sports. "Als je niet wint, wordt het minder leuk. Het mooie aan deze groep is dat ze zo graag willen. In de kleedkamer waren ze allemaal teleurgesteld. Dat is ook voetbal. Topsport is omgaan met weerstanden."

Van de zoveelste teleurstelling moeten de spelers leren, hoopt Faber. "Als je daarmee kunt dealen en ervan kunt leren, ga je wedstrijden winnen. Jonge jongens moeten dat leren, oudere jongens moeten daarin ondersteunen. Als staf proberen wij daar het voorbeeld in te zijn."

Lees ook: Groningen in 'voller' NoordLease stadion ook niet voorbij NAC

Bekijk ook: het programma van FC Groningen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen