Vrouwen: PSV boekt zege op Ajax en bereikt kampioenspoule

Vrouwen: PSV boekt zege op Ajax en bereikt kampioenspoule

23 februari 2018 – PEC Zwolle, sc Heerenveen en PSV gaan in de Eredivisie Vrouwen naar de kampioenspoule. De drie clubs verzekerden zich vrijdag van een ticket. Ajax en FC Twente waren al lang verzekerd van het seizoenstoetje. De vijf ploegen spelen om de landstitel in een competitie waarvan de punten van de huidige ranglijst gehalveerd worden.Ajax - PSV 0-3
PSV had vooraf de slechtste papieren om zich bij de beste vijf te plaatsen. In eerste instantie moest de ploeg winnen van Ajax, dat dit seizoen nog niet verloor. Het onmogelijk geachte gebeurde. Vanity Lewerisse opende de score, waarna grote kansen kwamen voor de thuisploeg. PSV hield stand en verdubbelde de voorsprong voor rust via Jeslynn Kuijpers (op archiefbeeld). Diezelfde Kuijpers deelde vroeg in de tweede helft de genadeklap uit.

ADO Den Haag - VV Alkmaar 2-1
Vervolgens moest PSV hopen op puntenverlies van PEC Zwolle, Heerenveen of VV Alkmaar. Van die drie verprutste Alkmaar een plek in de kampioenspoule. De Alkmaarders verloren op bezoek bij ADO Den Haag, dat in theorie ook nog bij de eerste vijf kon eindigen. Anouk Boshuizen bracht Alkmaar in de problemen met een raak schot vanuit de rebound. De beslissende treffer kwam op naam van Victoria Pelova. Katja Snoeijs deed nog wel iets terug voor de bezoekers, maar verder dan den aansluitingstreffer kwam Alkmaar niet.

PEC Zwolle - Achilles'29 3-1
PEC Zwolle nam in de tweede helft afstand van Achilles '29. De bezoekers uit Groesbeek kwamen op voorsprong. Melissa Evers schoot een afgeslagen voorzet binnen. Een hoekschop, waar Yvette van Daelen het eindstation was, leverde de gelijkmaker op. Babiche Roof en Maxime Bennink brachten na rust de beslissing.

Excelsior Barendrecht - sc Heerenveen 0-3
Heerenveen maakte geen fout tegen het puntloze Excelsior Barendrecht. Na de 0-1 van Fenna Kalma duurde het tot aan de slotfase voordat in veilige haven was. Na meerdere kansen, viel een klein kwartier voor het einde de 0-2. Tiny Hoekstra omspeelde de doelman en scoorde. Kalma nam de laatste Friese treffer voor haar rekening.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 13 december 2018