Gelijkspel NEC - Fortuna, Telstar scoort vijf in kwartier

23 februari 2018, 22:10   Bijgewerkt: 23 februari 2018, 23:03

Van de acht JupilerLeague-wedstrijden sprong de topper tussen NEC en Fortuna er voor de aftrap uit. Een spectaculaire wedstrijd werd het echter niet tussen de kwakkelende nummers twee en drie van de Jupiler League. Een flater van NEC-keeper Joris Delle leek beslissend te worden, maar Arnaut Groeneveld redde de Nijmeegse meubelen en zorgde voor een 1-1 gelijkspel.

Telstar profiteerde maximaal van het puntenverlies van NEC en Fortuna. De mannen uit Velsen-Zuid gaven vijftien minuten lang een show van jewelste weg tegen het na de 1-0 werkelijk kansloze Volendam. De teller stokte ondanks genoeg mogelijkheden en dankzij gevierde teugels bij 5-2.

FC Emmen keek lang tegen een achterstand aan tegen Cambuur Leeuwarden, maar mocht dankzij een treffer van Cas Peeters uiteindelijk een verdiend punt bijschrijven. De nummer vier blijft daardoor in het spoor van NEC en Fortuna.

NEC – Fortuna Sittard 1-1

Het waren voor aanvang de nummers twee en drie van de Jupiler League, maar beide elftallen hebben last van een grote hoeveelheid zand in de motoren. Fortuna haalde uit de laatste vijf potjes één punt en NEC verloor de laatste vier wedstrijden buitenshuis. Eigenlijk moesten beiden ploegen winnen om Emmen en Telstar op afstand te houden. Qua kansen had NEC een klein overwicht. Spits Sven Braken had de thuisclub tweemaal op voorsprong kunnen schieten, maar faalde. Fortuna stelde daar slechts een schot van Finn Stokkers en een grote kans voor Semedo tegenover. Veel had het lange tijd niet om het lijf. Uiteindelijk leek Fortuna met drie punten huiswaarts te keren toen Joris Delle opzichtig blunderde en Todd Cantwell mocht binnentikken.UitblinkerArnaut Groeneveld dacht daar anders over en schoof tien minuten voor tijd de Nijmeegse gelijkmaker binnen.

Telstar – FC Volendam 5-2

Het is niet voor te stellen als je naar de eindstand kijkt, maar de club uit Velsen-Zuid had het lastig in de openingsfase. De kansen waren namelijk voor de Volendamse bezoekers. Nick Doodeman had namens de gasten de grootste mogelijkheid, maar hij knalde op de doelpaal. Vervolgens stortte heel Volendam als een kaartenhuis ineen. Een kwartier had Telstar nodig om maar liefst vijf treffers te maken dankzij Shaquill Sno, Melvin Platje, Andrija Novakovich en een dubbelslag van Mohamed Hamdaoui. Een absolute monsterscore leek in de maak, want Volendam was het voor rust helemaal kwijt. Twee treffers vielen er in het tweede bedrijf, maar ze waren allebei van Volendamse makelij. EnzoStroo en Gijs Smal deden wat terug, maar spannend werd het natuurlijk niet meer.

Cambuur -  FC Emmen 1-0

Met de confrontatie tussen NEC en Fortuna in het achterhoofd, kon nummer vier Emmen bij winst uitstekende zaken doen in de bovenste regionen van de Jupiler League. Daar dacht Cambuur echter anders over. Binnen het half uur schoot Alvin Daniels de bal vanaf de stip achter Emmen-doelman Dennis Telgenkamp. Een paar minuten later zwijnde heel Emmen, want Telgenkamp zag de paal redding brengen op een van richting veranderd schot van doelpuntenmaker Daniels. Emmen werd langzaam sterker en zag de inspanningen beloond worden dankzij Cas Peeters. De spits maakte de 1-1, maar wist zijn club niet meer naar een driepunter te schieten.

Overige uitslagen:

De Graafschap – Helmond Sport 1-0

FC Den Bosch – RKC Waalwijk 0-0

FC Eindhoven – FC Dordrecht 0-1

Go Ahead Eagles – FC Oss 2-1

MVV Maastricht – Almere City FC 3-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen