Willem II
3 – 0
AFC
FC Twente
1 – 0
RKC Waalwijk

Groningen in 'voller' NoordLease stadion ook niet voorbij NAC

Groningen in 'voller' NoordLease stadion ook niet voorbij NAC

23 februari 2018 – Alles haalde FC Groningen vrijdagavond uit de kast om de eigen spelers tegen een NAC gesteund te doen voelen door een vol stadion, maar tot een overwinning leidde het niet: 1-1. Het duel in het ijskoude noorden bood weinig spektakel, pas nadat Groningen op 1-0 was gekomen via een eigen doelpunt van Pablo Marí kwam het echt los. Lang leek de Trots van het Noorden eindelijk te gaan winnen in 2018, maar Mitchell te Vrede bracht daar namens de Parel van het Zuiden verandering in.Een bekend feit is dat er dit seizoen veel lege stoeltjes te zien zijn wanneer Groningen in het eigen NoordLease stadion speelt. Om daar vanavond wat verandering in te brengen, werden er voor elke seizoenkaarthouder twee gratis kaartjes beschikbaar gesteld. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg iedereen die een drankje kwam halen er een tweede drankje gratis bij. Zo moest FC Groningen tegen NAC, gesteund door een vol stadion, de eerste overwinning van 2018 in de wacht gaan slepen.

Hoewel vooraf werd gezegd dat het stadion flink vol zou zitten, wees de praktijk anders uit. Nog steeds waren er veel lege stoeltjes te zien, de voorkeur werd door de Groningse supporters duidelijk gegeven aan de warme huiskamer en niet aan het ijskoude stadion. Het voetbal dat de ploeg van Ernest Faber op de mat legde, was ook niet om warm van te worden. In de eerste helft was alleen Mimoun Mahi die kansrijk was. Na knullig balverlies van Lucas Schoofs knalde hij in minuut tien op de kruising.

Groningen was voor rust verder niet bij machte om het NAC moeilijk te maken. De Brabanders hadden zelfs meer balbezit en kregen vlak voor rust nog prima mogelijkheden. Mounir El Allouchi nam doelman Sergio Padt onder vuur na goed werk van Thomas Agyepong, Padt keerde ook de rebound van Mitchell te Vrede. De grootste kans was voor Schoofs, hij kreeg een lange bal niet onder controle waardoor Padt uiteindelijk niet in actie hoefde te komen.

NAC liet na snel na de pauze nog een enorme kans onbenut (Agyepong stuitte op de uitgekomen Padt) en dat kwam de Bredanaars duur te staan. Sterker nog, NAC leidde zelf de tegentreffer in. Fabian Sporkslede hield een matige pass van Angeliño binnen de lijnen, op zo'n manier dat Groningen er met de bal vandoor ging. Zo kwam het tot een voorzet richting Mahi en een eigen goal van NAC-aanvoerder Marí. De centrale verdediger werkte de bal langs zijn eigen doelman in poging Mahi voor te zijn: 1-0.

Om nou te zeggen dat het doelpunt in de lucht hing gaat wat ver, maar Groningen was in de minuten daarvoor tot meer kansjes gekomen en het betere team op het veld. De 1-0 deed het spelbeeld niet veranderen, Groningen kreeg snel na de goal kansen om het duel op slot te gooien. Het geluk was echter niet aan Groningse zijde, want een van richting veranderd schot van invaller Ajdin Hrustic belandde op de buitenkant van de paal en Ritsu Doan pegelde in zeer kansrijke positie van dichtbij op de lat.

NAC kwam goed weg dat het nog in leven was en profiteerde daar vlak voor tijd van. Te Vrede was de man van de gelijkmaker. Eerst knalde hij tegen Padt op, de rebound was een stuk gemakkelijker en die benutte hij dan ook simpel: 1-1. Zo boekte Groningen opnieuw geen zege in 2018 en blijft het kwakkelen in het rechter rijtje. NAC zal het meest blij zijn met een punt, elk punt is meegenomen in de strijd tegen degradatie.

Opstellingen en beoordelingen:

FC Groningen: Sergio Padt 6.5, Mike te Wierik 5, Samir Memisevic 5.5, Yoëll van Nieff 5.5, Django Warmerdam 6, Ritsu Doan 4.5, Tommie van de Looi 5, Juninho Bacuna 5, Jesper Drost 5 (58. Ajdin Hrustic 6), Mimoun Mahi 6, Tom van Weert 5.

NAC Breda: Nigel Bertrams 6, Fabian Sporkslede 4.5, Pablo Marí 5, Karol Mets 6, Angeliño 5.5, Manu García 6.5, Lucas Schoofs 4.5 (79. Rai Vloet -), Thomas Agyepong 4.5 (69. Umar Sadiq 5.5), Mounir El Allouchi 6, Mitchell te Vrede 5.5, Thierry Ambrose 5 (73. Paolo Fernandes -).

Man of the match: Manu García

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 18 december 2018

  2. maandag 17 december 2018