Cocu baalt: "Maar ook zonder Lozano zijn we een sterk team"

Cocu baalt: "Maar ook zonder Lozano zijn we een sterk team"

23 februari 2018 – Voor Feyenoord mag het duel met PSV dan weinig om het lijf hebben, voor de koploper uit Eindhoven is de ontmoeting in De Kuip van levensbelang. De ploeg van Phillip Cocu verloor afgelopen weekend punten tegen sc Heerenveen (2-2) en raakte bovendien sterkhouder Hirving Lozano kwijt. Cocu baalt van de sanctie, maar stelt dat zijn elftal ook zonder de Mexicaan sterk zal zijn.Vrijdag besloot de tuchtcommissie dat Lozano drie duels moet missen. "Lozano is een speler met ontzettend veel kwaliteiten, maar dat moeten we opvangen met de totale ploeg. Er staat zondag een sterk team, dat kan winnen van Feyenoord", verklaart hij op de website van PSV. Dat Lozano drie duels moet missen vanwege zijn overtreding tegen sc Heerenveen, vindt Cocu een hard gelag. "Ik blijf het zwaar gestraft vinden. We hebben er alles aan gedaan om aan te tonen dat hij niet gedaan heeft wat er beweerd wordt. Of we in beroep gaan? We hebben nog even om hierover na te denken", aldus Cocu die zich niet wil verschuilen achter excuses. "Ik denk dat iedereen in een seizoen weleens te maken krijgt met dit soort situaties. We zullen omgaan met de situatie zoals die is. We zetten zondag een sterk team neer, ook zonder Lozano."

De sfeer in De Kuip
In de beker verloor PSV eerder dit seizoen van Feyenoord. Cocu weet dat De Kuip zelden vruchtbare grond is voor de Eindhovenaren. "Vorig jaar vond ik mijn ploeg echt onder de indruk van het stadion, de mensen en de sfeer. Dat zag ik eerder dit jaar, in het bekertoernooi, al minder. Op diezelfde wijze moeten we de wedstrijd zondag ingaan. Het helpt dat veel spelers al een aantal van dit soort duels gespeeld heeft", aldus Cocu, die een beroep doet op het mentale aspect van zijn team. "We moeten bezig zijn met de aspecten waar we zelf invloed op hebben. Dat is ons eigen spel, het team, elkaar. Geen dingen van buitenaf. Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is dat niet zo."

Marco van Ginkel en Luuk de Jong zijn weer fit. Het duo kan, als het geen terugslag krijgt, in actie komen in Rotterdam-Zuid.

Lees ook'Gio' hult zich in nevelen over opstelling en trainingsincident

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 16 augustus 2018

  2. woensdag 15 augustus 2018

  3. dinsdag 14 augustus 2018