Jong Oranje-bondscoach Langeler zeer tevreden met debutanten

23 februari 2018, 14:22

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler is zeer content met de trainingsstage die zijn ploeg deze week heeft afgewerkt. Volgens de trainer was de spelersgroep in Zeist zeer gemotiveerd. "Ze waren vol energie en kregen een gedifferentieerd programma voorgeschoteld", aldus Langeler.

Op de website van de KNVB blikte de trainer terug op de tweedaagse, waarvoor bijna alleen spelers uit de Eredivisie werden opgeroepen. "Het was al snel duidelijk dat de meeste spelers van de buitenlandse clubs geen toestemming kregen voor deze tweedaagse. Alleen Gervane Kastaneer mocht komen van Kaiserslautern", schrijft de coach in zijn blog. "De spelers die zondag in actie waren gekomen, hadden een ander trainingsprogramma dan de spelers die vrijdag of zaterdag gespeeld hadden."

Philip Sandler, Michel Vlap, Teun Koopmeiners en Bart Nieuwkoop debuteerden bij Jong Oranje. Zij deden het goed volgens Langeler. "Zij maken een goede indruk bij hun clubs, spelen veel en goed in de Eredivisie en komen dus ook in aanmerking om ons team te versterken in maart en/of mei. Alle vier maakten zij een goede en gretige indruk. Nu hoef ik bij dit team sowieso niet te stimuleren op inzet en beleving."

Sowieso ziet Langeler veel gretige spelers bij zijn ploeg én jongens die veel spelen bij hun clubs. Een uitstekende zaak: "Een goede trend is dat de jongens die in Nederland spelen veel minuten maken bij hun clubs. Dat is erg prettig, want dit geeft een meer solide verwachting van het niveau in wedstrijden. De jongens die in het buitenland spelen, hebben het in dit opzicht wat lastiger."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen