Tuchtcommissie hakt knoop door en schorst Lozano drie duels

23 februari 2018, 10:52   Bijgewerkt: 23 februari 2018, 16:18

PSV-aanvaller Hirving Lozano staat definitief de komende drie wedstrijden buitenspel. Vrijdagochtend is de beslissing gevallen in de zaak en de tuchtcommissie heeft bepaald dat de Mexicaan vier duels (waarvan één voorwaardelijk) moet brommen. Lozano mist hierdoor sowieso de kraker tegen Feyenoord van komende zondag en moet ook een streep zetten door de confrontaties met FC Utrecht en Willem II.  

'De tuchtcommissie acht bewezen dat Lozano zich in deze wedstrijd schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een tegenstander. Lozano maakte met zijn arm, met kracht een beweging naar achteren, waarbij tegenspeler Lucas Woudenberg in het gezicht is geraakt', is de lezing van de KNVB. Op basis daarvan is de PSV'er veroordeeld tot vier wedstrijden, waarvan dus een voorwaardelijk. Tijdens de beroepszaak werd al duidelijk dat hem een zwaardere schorsing boven het hoofd hing

Daarmee valt de uitsluiting dan ook iets zwaarder uit dan de allereerste strafoplegging voor de aanvaller, die toen drie duels te horen kreeg. De aanklager in de beroepszaak eiste vervolgens vier duels (drie, plus het duel voorwaardelijk die hij nog open had staan van het eerdere duel in Heerenveen), de uitspraak zit er uiteindelijk tussenin. PSV mist hem de komende drie duels in de Eredivisie tegen Feyenoord, FC Utrecht en Willem II. 

Bovendien krijg hij nog één wedstrijd voorwaardelijk, met een looptijd van een jaar. [photo,112051,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen