Hateboer: "Ga mezelf niet het Nederlands elftal in praten"

23 februari 2018, 08:08

Sinds zijn vertrek bij FC Groningen heeft Hans Hateboer in Italië een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De vleugelverdediger is vaste basiskracht bij Atalanta Bergamo en maakte donderdag weer negentig minuten tegen Borussia Dortmund (1-1). Toch durft hij niet te zeggen dat hij in Oranje hoort.

Ploeggenoot Marten de Roon sprak zich vorige week wel uit. "Wij laten met Atalanta zien goed te voetballen. Ook in Europa tegen dit soort grote ploegen. Ik hoop dat hij kijkt en dat ik een kans ga krijgen. Stiekem praten Hans Hateboer en ik al wel over een klein kansje bij het Nederlands elftal", zei hij tegen FOX Sports.

Hateboer had donderdag na de uitschakeling in Europa minder stevige in huis. "Ik ga mezelf niet het Nederlands elftal in praten. Ik speel hier elke week en het is aan de bondscoach om te bepalen of het goed genoeg is. Ik doe mijn best en we zien het allemaal wel. Ik ben blij dat ik elke week speel en hoe het gaat", aldus de verdediger tegen FOX Sports.

Toch staat het als een paal boven water dat de 24-jarige verdediger goed bezig is bij de Italiaanse subtopper. "Ik ben fysiek sterker geworden en heb meer loopvermogen gekregen. In ben een andere speler dan dat ik was bij FC Groningen. Het systeem past goed bij me en ik heb een mooie rol aan de rechterkant."

Vind jij dat Hateboer in de Oranje-selectie hoort? Laat het weten in de reacties! 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen