Nederland zakt weer een plaats op de coëfficiëntenlijst

23 februari 2018, 07:48

De coëfficiëntenlijst blijft een slechtnieuwsshow voor Nederland. Hoewel de Nederlandse ploegen na de winterstop niet in actie komen op de Europese velden, is er toch weer terrein verloren. Door het Europa League-succes van Viktoria Plzen is Nederland van de dertiende naar de veertiende positie gezakt.

De Tsjechische topclub was donderdag met 2-0 te sterk voor Partizan Belgrado en plaatste zich daardoor voor de volgende ronde van de Europa League. Tsjechië harkte daarmee voldoende punten om Nederland te passeren. Het verschil tussen beide landen bedraagt nu 26 punten en kan dit seizoen nog verder oplopen.

De daling op de coëfficiëntenlijst heeft geen directe gevolgen voor Nederland. Eerder was al duidelijk geworden dat de landskampioen van 2019 maar liefst twee voorrondes moet overleven om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De bekerwinnaar moet dan twee voorrondes afwerken om de Europa League te halen. Wil Nederland het rechtstreekse Champions League-ticket terug winnen, dan zal het in de top tien moeten terugkeren. Voor een Europa League-bewijs volstaat een plek bij de eerste twaalf.

Het goede nieuws is dat Nederland, wat er dit seizoen ook gebeurt, niet verder zal zakken. Griekenland, dat vijftiende staat, is namelijk al uitgespeeld in de Champions League en de Europa League. AEK Athene werd donderdag uitgeschakeld in het tweede Europese toernooi.

Stand van zaken

#12 Zwitserland: 29.800

#13 Tsjechië: 29.775

#14 Nederland: 29.749

#15 Griekenland: 28.600

Bron data: Kassies

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen