Roda JC verliest rechtszaak: Willem II blijft winnaar van bekerduel

22 februari 2018, 16:09   Bijgewerkt: 22 februari 2018, 16:33

De kwartfinale tussen Roda JC en Willem II in de KNVB Beker wordt niet overgespeeld. De rechter heeft besloten om de beslissing van de video-arbiter, om het doelpunt van de Limburgers af te keuren, te steunen, omdat deze nou eenmaal bindend is. Juist óf onjuist. De Tilburgers blijven zodoende halvefinalist. 

Eerder werd het beroep van Roda JC bij de KNVB ook al afgewezen. Omdat zij het dusdanig belangrijk vonden, gingen ze in beroep bij de rechtbank. In Utrecht hoorden ze echter donderdagmiddag alsnog dat hun protest niets opleverde.

"De videoscheidsrechter moet na elk doelpunt kijken of het doelpunt geldig is. In dit geval oordeelde de videoscheidsrechter dat er aan het begin van de aanval hands werd gemaakt, waarop de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. De rechter oordeelt dat het wel of niet in balbezit komen van Willem II een feitelijke beslissing over een spelsituatie is", valt te lezen in een verklaring. "Dat dit mogelijk een onjuiste beslissing is doet niet ter zake, omdat het oordeel van de scheidsrechter in deze situatie bindend is."

Komend weekend staan beide ploegen in de Eredivisie toevalligerwijs weer tegenover elkaar. Door deze uitspraak, kan dat nog weleens een beladen potje worden. De belangen voor het duel waren namelijk groot. Volgens Roda-directeur Wim Collard ging het om een bedrag van minimaal een half miljoen euro dat ze door deze beslissing mislopen. Het voorstel van Roda JC, om de wedstrijd bij een 2-3 te hervatten en de laatste zeven minuten over te spelen. Dat idee, wat de bekerplanning ook de nodige gevolgen had gehad, gaat dus niet door. Wel krijgt het nog een vervelend staartje voor Roda: het moet de proceskosten van 4762 euro betalen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen