Real wint inhaalduel met Léganes en stijgt naar plek drie

21 februari 2018, 20:35

Real Madrid heeft in de inhaalwedstrijd op bezoek bij Léganes drie punten weten te pakken. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de bezoekers. Daardoor weet Real het gat met nummer twee Atlético Madrid te verkleinen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu zeven punten. De achterstand op FC Barcelona is veertien punten.

Léganes slaagde er eerder dit seizoen in om Real Madrid uit te schakelen in de Copa del Rey. Woensdagavond tijdens het inhaalduel wist de huidige nummer dertien van de Primera División opnieuw op voorsprong te komen. Al na zes minuten tekende Unai Bustinza voor de openingstreffer.

Real liet dat echter niet op zich zitten en kwam vijf minuten later alweer op gelijke hoogte. Op aangeven van Casemiro zorgde Lucas Vázquez voor de gelijkmaker. Iets meer dan een kwartier later waren de rollen omgedraaid. Vázquez fungeerde als aangever en Casemiro maakte het af. Zo zocht Real na de eerste helft toch nog met een voorsprong de kleedkamer op.

Real hield het nog lang spannend, want pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd viel de 1-3. Na een overtreding op Mateo Kovacic kregen de bezoekers een penalty toegewezen. Sergio Ramos ging bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo achter de bal staan en bepaalde de einstand zo op 1-3.

Ramos viel overigens ook op een andere manier op. Hij pakte namelijk tijdens het duel zijn 163ste gele kaart in de Primera División en dat betekende een record. De Spanjaard heeft ook het record voor de meeste rode kaarten (19) in handen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen