Dost gelukkig na belangrijke rol bij rentree: "Het was ongelooflijk"

20 februari 2018, 10:15

Zoals zo vaak de laatste maanden was Bas Dost maandagavond van grote waarde voor Sporting Portugal. De Nederlandse spits luisterde zijn rentree na zijn ribblessure bij de Portugese topclub op met de belangrijke gelijkmaker tegen Tondela, dat diep in de blessuretijd met 1-2 werd verslagen. Dost prijst zich gelukkig met de overwinning tegen de Portugese middenmoter.

Via de officiële clubkanalen geeft Dost aan twee weken niet te hebben getraind. "Het was ongelooflijk. In de tweede helft was ik zeer vermoeid. Dat we in de laatste minuut gescoord hebben, is geweldig. Ik ben erg trots op het team, want we hebben tot de laatste minuut gestreden. Nu hebben we Astana, Moreirense en FC Porto op het programma. We gaan ze verslaan", aldus de zelfverzekerde spits, die bij de winnende goal ook een hoofdrol speelde. De spits won een kopduel, waarna de bal via een speler van Tondela en de paal bij matchwinner Sebastián Coates terecht.

Tijdens de afwezigheid van Dost liep Sporting twee keer tegen een nederlaag aan: tegen Estoril (2-0) en FC Porto (1-0). Trainer Jorge Jesus is dan ook dolblij dat hij zijn spits tegen Tondela weer kon inzetten. "Ik had niet verwacht dat hij de hele wedstrijd zou spelen. Hij gaf aan vermoeid te zijn, maar hij moest op het veld blijven staan omdat hij kwaliteiten heeft die niemand anders heeft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen