Frankfurt verslaat Leipzig en stijgt naar derde plaats

19 februari 2018, 22:55   Bijgewerkt: 19 februari 2018, 23:05

Eintracht Frankfurt heeft maandagavond goede zaken gedaan in de Bundesliga. In eigen huis werd RB Leipzig met 2-1 verslagen, waardoor de ploeg naar de derde plaats op de ranglijst stijgt. Het verschil met nummer twee Borussia Dortmund bedraagt slechts één punt.

Het was RB Leipzig dat na dertien minuten spelen op voorsprong kwam via Jean-Kevin Augustin. Nog voor er een half uur gespeeld was, had Eintracht Frankfurt de schade echter alweer hersteld. Met 22 minuten op de klok tekende Timothy Chandler voor de gelijkmaker. Vier minuten later zette Kevin-Prince Boateng de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

Leipzig leek voor rust nog de ultieme kans te krijgen op de gelijkmaker toen de scheidsrechter de bezoekers een penalty toekende nadat Marcel Sabitzer naar de grond werd getrokken. De videoscheidsrechter greep echter in en stelde dat de aanvaller even daarvoor in buitenspelpositie stond. In de tweede helft werd vervolgens niet meer gescoord waardoor Frankfurt alweer de vierde zege in vijf wedstrijden boekt.