Grigg zorgt voor bekerstunt Wigan tegen Manchester City

19 februari 2018, 22:50   Bijgewerkt: 19 februari 2018, 22:56

Wigan Athletic heeft voor een megastunt gezorgd in de FA Cup. De huidige nummer twee van de League One wist met 1-0 te winnen van Manchester City. De Premier League club speelde de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Fabian Delph.

Manchester City slaagde er in de eerste helft niet in om te scoren en kreeg voor rust een domper te verwerken. Delph maakte een harde overtreding op Wigan-middenvelder Max Power en kreeg daardoor direct rood. Ondanks het feit dat City een man minder had, kreeg de ploeg in de tweede helft wel voldoende kansen. Scoren deed de formatie van Pep Guardiola echter niet.

Zo'n tien minuten voor tijd was het aan de andere kant ineens wel raak. EK-cultheld Will Grigg kon door niet ingrijpen van Kyle Walker ineens alleen op Claudio Bravo af en faalde niet oog-in-oog met de doelman. In de slotfase wist City vervolgens de schade niet meer te repareren. Daardoor neemt Wigan het volgende maand in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi op tegen Southampton.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!